Αρνί μπούτι στη λαδόκολλα

2014-06-26
Αρνί μπούτι στη λαδόκολλα
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:30 h
  • Έτοιμη σε : 2:50 h

Σου παρουσιάζω μια γευστικότατη παραδοσιακή σπεσιαλιτέ για να φτιάξεις αρνί μπούτι στη λαδόκολλα με πατάτες και λαχανικά. Το φαγητό σερβίρεται σαν το κυρίως γεύμα της ημέρας σου και δεν χρειάζεται κανένα συνοδευτικό εκτός ίσως από μια σαλάτα εποχής. Η συνταγή είναι της γιαγιάς μου και είναι αρκετά παλιά και θα ήθελα αν την δοκιμάσεις να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου καθώς και παραλλαγές στα υλικά που ενδέχεται να κάνεις.

Υλικά

  • 2 κιλά κρέας πρόβιο από μπούτι
  • μισό κιλό κρεμμύδια
  • μισό κιλό ντομάτες ώριμες
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 πιπεριές
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 πατάτα
  • αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά το κρέας, αφαιρούμε τα κόκαλα, το κόβουμε μικρά κομμάτια και το αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 2

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα λαχανικά. Σε βαθύ σκεύος ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες.

Βήμα 3

Κόβουμε μικρά κομμάτια τη μελιτζάνα, το κολοκύθι, την πατάτα και τις πιπεριές και τα προσθέτουμε. Ρίχνουμε αλάτι - πιπέρι και τα ανακατεύουμε.

Βήμα 4

Απλώνουμε πάνω στο τραπέζι 1 χασαπόχαρτο και επάνω 2 λαδόκολες.

Βήμα 5

Πάνω στις λαδόκολες στρώνουμε το κρέας και τα λαχανικά.

Βήμα 6

Προσθέτουμε κομματάκια το βούτυρο και τυλίγουμε όλα τα υλικά με τις λαδόκολες και ύστερα με το χασαπόχαρτο κάνοντας ένα πακέτο.

Βήμα 7

Δένουμε καλά το πακέτο με σπάγκο, το τοποθετούμε στο ταψί και το βάζουμε στο φούρνο.

Βήμα 8

Ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία στους 150 C βαθμούς δυόμισι ώρες.

Βήμα 9

Κόβουμε το σπάγκο, σχίζουμε τα χαρτιά και βάζουμε το φαγητό στην πιατέλα. Το αρνί μπούτι στην λαδόκολλα σερβίρεται ζεστό.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή