Αρνί στην κατσαρόλα κοκκινιστό με αυγολέμονο

2015-07-24
Αρνί στην κατσαρόλα κοκκινιστό με αυγολέμονο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια από τις πιο ιδιαίτερες και διαφορετικές συνταγές με αρνί θα βρεις παρακάτω καθώς είναι κοκκινιστό στην κατσαρόλα αλλά με αυγολέμονο. Είναι μια εξαιρετική και πολύ νόστιμη πρόταση που σου προτείνω να φτιάξεις και αρκετά απλή. Για να την ετοιμάσεις αρχικά κόβεις το αρνί σε μερίδες και το τσιγαρίζεις σε βούτυρο. Τοποθετείς νερό και αρχίζεις το βράσιμο. Λίγο μετά ρίχνεις τις ντομάτες και τα μυρωδικά και λίγο πριν ετοιμαστεί ετοιμάζεις και ρίχνεις το αυγολέμονο. Συνοδεύεις με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές, ετοιμάζεις μια δροσερή σαλάτα και έχεις έτοιμο ένα θεσπέσιο γεύμα.

Υλικά

  • 1 κιλό αρνί μπούτι
  • 150 γραμ. βούτυρο γάλακτος
  • μισό κιλό ώριμες ντομάτες ή μία κουταλιά ντομάτα πάστα
  • 2 κομματάκια κανέλα
  • 2 - 3 γαρύφαλλα
  • χυμός 2 - 3 λεμονιών
  • 2 κρόκοι αυγών
  • αλάτι, πιπέρι
  • ανάλογο νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κρέας σε κανονικές μερίδες.

Βήμα 2

Το πλένουμε και το στραγγίζουμε.

Βήμα 3

Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει, ρίχνουμε το κρέας και το καβουρδίζουμε.

Βήμα 4

Προσθέτουμε 2 - 3 φλιτζάνια νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει.

Βήμα 5

Μετά, βάζουμε αλάτι και πιπέρι, την κανέλα, τα γαρύφαλλα και τις ντομάτες περασμένες από τρυπητό (ή την πάστα λιωμένη σε ένα ποτήρι νερό) και αφήνουμε να βράσει και να μείνει με το ζουμί του.

Βήμα 6

Χτυπάμε τους κρόκους, ρίχνοντας το χυμό του λεμονιού και λίγο - λίγο, από το ζουμί του φαγητού, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Βήμα 7

Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και το περιχύνουμε με το αυγολέμονο ανακινώντας την κατσαρόλα.

Βήμα 8

Σερβίρουμε σε πιατέλα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή