Αρνί φρικασέ με άγρια χόρτα

2014-06-15
Αρνί φρικασέ με άγρια χόρτα
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Σου παρουσιάζω μια πολύ νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή για να μαγειρέψεις το αρνί φρικασέ με άγρια χόρτα και να το σερβίρεις σαν το κυρίως γεύμα της ημέρας σου. Τρώγεται και σκέτο αλλά μπορείς να το συνοδέψεις με πατατούλες τηγανιτές. Η συνταγή είναι της γιαγιάς μου και είναι αρκετά παλιά, μας την μαγείρευε τις Κυριακές της άνοιξης.

Υλικά

  • 2 κιλά κρέας αρνάκι ή κατσίκι
  • 1 1/2 κιλό ραδίκια ήμερα
  • 1 κιλό αντίδια (χόρτα)
  • 5 - 6 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • άνηθο
  • δυόσμος
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 αυγά
  • 2 λεμόνια

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κρέας, σε μερίδες, το βάζουμε σε κατσαρόλα με το λάδι και το τσιγαρίζουμε, ωσότου κοκκινίσει. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε να μισοβράσει.

Βήμα 2

Βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα τα χόρτα (αφού τα έχουμε καθαρίζει και πλύνει) να πάρουν 2 - 3 βράσεις, δηλ. να ξεζουμιστούν για να μην είναι βαριά.

Βήμα 3

Τα στραγγίζουμε στο σουρωτήρι και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας, για να βράσουν μαζί, προσθέτοντας τον άνηθο και το δυόσμο ψιλοκομμένα.

Βήμα 4

Όταν βράσουν καλά τα χόρτα και το κρέας, χτυπάμε τα αυγά. Πρώτα τα ασπράδια, έπειτα ρίχνουμε έναν - έναν τους κρόκους, σιγά - σιγά το λεμόνι και τέλος μία κούπα ζουμί (σιγά - σιγά) από το φαγητό.

Βήμα 5

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά λαο περιχύνουμε κρέας και χόρτα με το αυγολέμονο. Την κουνάμε να ανακατευτεί καλά.

Βήμα 6

Αν θέλουμε, αντί για αυγολέμονο, ρίχνουμε στην αρχή με το κρέας ντομάτα φρέσκια τριμμένη.

Βήμα 7

Το αρνί φρικασέ με άγρια χόρτα είναι έτοιμο για να το σερβίρουμε.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή