Αρνί ψητό κατσαρόλας με σάλτσα αυγολέμονο

2014-05-23
Αρνί ψητό κατσαρόλας με σάλτσα αυγολέμονο
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 1:50 h

Δοκίμασε να μαγειρέψεις μια πολύ νόστιμη και ιδιαίτερη συνταγή φτιάχνοντας αρνί ψητό κατσαρόλας με σάλτσα αυγολέμονο που προέρχεται από το τετράδιο συνταγών της γιαγιάς μου και στείλε μου την γνώμη και τις εντυπώσεις σου. Η συνταγή είναι τοπική σπεσιαλιτέ της Ρούμελης.

Υλικά

  • 1 - 1 1/4 του κιλού αρνί
  • 4 - 5 κουταλιές αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • 3 - 4 κουταλιές βούτυρο
  • 3/4 του φλιτζανιού λάδι
  • πιπέρι - αλάτι
  • αλεύρι για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το πλένουμε καθαρά, το αλατίζουμε, το πιπερώνουμε και αφού το αφήσουμε για λίγο να φύγουν τα υγρά του, το αλευρώνουμε και το τηγανίζουμε.

Βήμα 2

Αφού ροδίσει, το περνάμε σε κατσαρόλα που έχουμε στη φωτιά με το βούτυρο και ένα κιλό νερό (να βράζει το νερό) και τ' αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιεί το νερό, να μείνει η ποσότητα εκείνη που θα χρησιμοποιήσουμε για το αυγολέμονο.

Βήμα 3

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο: Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Κατόπιν ρίχνουμε τους κρόκους και αφού τα χτυπήσουμε καλά, προσθέτουμε και το λεμόνι.

Βήμα 4

Το αυγολέμονο το ρίχνουμε αμέσως όταν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Βήμα 5

Συγχρόνως κουνάμε την κατσαρόλα μέχρις ότου το αυγολέμονο ανακατωθεί καλά με τη σάλτσα και το αρνάκι ψητό κατσαρόλας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή