Αρχαίες τηγανίτες Κρήτης με μέλι και σουσάμι

2015-06-08
Αρχαίες τηγανίτες Κρήτης με μέλι και σουσάμι
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 45m

Σου παρουσιάζω μια γευστικότατη και εύκολη συνταγή για να φτιάξεις τις αρχαίες τηγανίτες Κρήτης με μέλι και σουσάμι όπως τις μαγείρευε η γιαγιά του άντρα μου που έχει καταγωγή από την Κρήτη. Πρόκειται για μια νοστιμότατη πρόταση, προσωπικά την θεωρώ ίσως και την καλύτερη από τις διαφορετικές συνταγές για τηγανίτες που σου έχουμε προτείνει. Η βάση της συνταγής είναι ένα μείγμα από φρέσκα και απλά υλικά, τα κλασικά που χρησιμοποιούμε για τον χυλό που τηγανίζουμε τις τηγανίτες και στο τέλος προσθέτουμε σουσάμι, μέλι και καρύδια για να απογειώσουμε την γεύση τους. Σου προτείνω να φτιάξεις και να δοκιμάσεις αυτή την συνταγή και να μου στείλεις τη γνώμη σου και τις εντυπώσεις σου παρακάτω.

Υλικά

  • μισό κιλό αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 4 σταγόνες λάδι
  • 3 σταγόνες λεμόνι
  • ελάχιστο αλάτι
  • 2-3 ποτήρια νερό
  • καρύδια κοπανισμένα για πασπάλισμα
  • σουσάμι για πασπάλισμα
  • μέλι ή πετιμέζι
  • λάδι για τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε σε σουπιέρα το αλεύρι, ανοίγουμε μία λακκουβίτσα στη μέση, όπυ ρίχνουμε το χτυπημένο ελαφρά αυγό, το λάδι, το λεμόνι και το αλάτι.

Βήμα 2

Τα ανακατεύουμε όλα, ρίχνουμε και το νερό λίγο-λίγο, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με κουτάλα ώσπου η ζύμη να γίνει αραιή, όπως το κουρκούτι.

Βήμα 3

Βάζουμε στη φωτιά το τηγάνι με αρεκτό λάδι να κάψει, ρίχνουμε μία-μία κουταλιά της σούπας το κουρκούτι μέσα στο τηγάνι και έτσι σχηματίζονται οι τηγανίτες.

Βήμα 4

Αφού ροδίσουν και από τις δύο μεριές, τις σερβίρουμε σε πιατέλα.

Βήμα 5

Τις περιχύνουμε με μέλι ή πετιμέζι και τις πασπαλίζουμε με κοπανισμένα καρύδια και σουσάμι.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή