Αστακομακαρονάδα της Τασίας

2014-07-01
Αστακομακαροναδα της τασιας
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 55m

Η διάσημη κεφαλλονίτικη συνταγή για την αστακομακαρονάδα της Τασίας. Πετυχαίνει πάντα και είναι από τις καλύτερες προτάσεις για αστακομακαρονάδα που σου έχουμε παρουσιάσει στον ιστότοπο μας, δοκιμάστε την!

Υλικά

  • 1 κιλό αστακός
  • 800 γρ. μακαρόνια
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια ντοματάκια (ή ντομάτες) ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζανάκι ξύδι
  • 3 φύλλα δάφνης
  • Μισό ποτήρι κονιάκ
  • Βασιλικός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τον αστακό για 10 λεπτά σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό, αλάτι, ξύδι και 2 φύλλα δάφνης

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο

Βήμα 3

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο

Βήμα 4

Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί

Βήμα 5

Ρίχνουμε τα ντοματάκια, αλάτι-πιπέρι και το ένα δαφνόφυλλο

Βήμα 6

Προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό και σιγοβράζουμε για μισή ώρα

Βήμα 7

Προσθέτουμε τον αστακό (σε κομμάτια) και βράζουμε για 10 λεπτά

Βήμα 8

Προσθέτουμε στο τέλος τον βασιλικό

Βήμα 9

Σουρώνουμε το νερό που βράσαμε τον αστακό και βράζουμε εκεί και τα μακαρόνια al dente

Βήμα 10

Τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε στην σάλτσα με τον αστακό

Βήμα 11

Η αστακομακαρονάδα της Τασίας είναι έτοιμη!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.5 / 5)

4.5 5 6
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

6 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή