Αστακομακαρονάδα του Λευτέρη Λαζάρου με λευκή σάλτσα

2014-07-05
αστακομακαροναδα του λευτερη λαζαρου
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 30m

Η αστακομακαρόνάδα του Λευτέρη Λαζάρου με λευκή σάλτσα είναι μια τέλεια συνταγή για αστακομακαρονάδα για να φτιάξετε εύκολα στο σπίτι της αυτό το εντυπωσιακό πιάτο. Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 1, 5 κιλό αστακός
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • Λίγος μαϊντανός
  • 90 ml ζωμό ψαριού
  • Λίγο μπούκοβο
  • Αλάτι- πιπέρι
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Χωρίζουμε στη μέση τον αστακό χτυπώντας ανάμεσα στο κεφάλι και την ουρά και περνώντας ένα μαχαίρι

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το μισό ελαιόλαδο

Βήμα 3

Προσθέτουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό και τον ζωμό

Βήμα 4

Προσθέτουμε αλάτι, σιγοβράζουμε για 2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 5

Βράζουμε τα μακαρόνια al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

Βήμα 6

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρασί

Βήμα 7

Ρίχνουμε τον αστακό πριν κάψει το λάδι από την πλευρά της κοιλιάς

Βήμα 8

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε σταδιακά τα 2/3 από το μείγμα με το σκόρδο, μαϊντανό και ζωμό

Βήμα 9

Όταν τελειώσουμε απομακρύνουμε από τη φωτιά

Βήμα 10

Στο μείγμα που έχει μείνει προσθέτουμε μπούκοβο και το περιχύνουμε πάνω από τα μακαρόνια

Βήμα 11

Σερβίρουμε σε πιάτα τα μακαρόνια με μια μερίδα αστακού

Βήμα 12

Η αστακομακαρονάδα του Λευτέρη Λαζάρου είναι έτοιμη!

 

Tips

  • Αν δεν έχετε ζωμό ψαριού χρησιμοποιήστε ίδια ποσότητα ζεστού νερού!
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.3 / 5)

3.3 5 7
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

7 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή