Ψάρι αστακός νηστίσιμος μαγιάτικος παραδοσιακός

2014-03-08
Αστακός βραστός
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 50m

Το ψάρι αστακός νηστίσιμος μαγιάτικος είναι ένα παραδοσιακό φαγητό Μυτιληνιό, από τον καιρό της προγιαγιάς μου πολύ νόστιμο. Δοκίμασε την και γράψε μου τη γνώμη σου στα σχόλια παρακάτω.

Υλικά

  • 1 αστακός 2 κιλά
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • 4-5 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 κιλό ντομάτες (ή 1 κουτί αποφλοιωμένες)

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τον αστακό, σε βραστό νερό με 1 κουταλιά ξύδι, για ένα τέταρτο της ώρας. Τον βγάζουμε, τον ξεκοκαλίζουμε και τον κόβουμε σε φέτες.

Βήμα 2

Βάζουμε κατάλληλη κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά με ένα ποτήρι ζουμί (από το βράσιμο του αστακού), το λάδι, το άνηθο, τα κρεμμυδάκια, τις ντομάτες και το μαϊντανό και αφήνουμε να σιγοβράζουν.

Βήμα 3

Όταν έχουν βράσει καλά, βάζουμε τις φέτες του αστακού πάνω στα χορταρικά και αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μερικές βράσεις.

Βήμα 4

Το ψάρι αστακός νηστίσιμος είναι έτοιμος και τον σερβίρουμε σε πιατέλα, γαρνίροντας τον αστακό με ροδέλες λεμονιού και προσθέτοντας χορταρικά.

 

Tips

  • Μια διαφορετική ιδέα για να μαγειρέψεις τον αστακό είναι να κοιτάξεις και να δεις αν σε ενδιαφέρει να φτιάξεις μια από τις συνταγές με αστακομακαρονάδα που έχουμε παρουσιάσει.
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή