Αστακός φρέσκος με σως α-λά Σκοπελίτικα

2014-03-08
Αστακός φρέσκος α-λά Σκοπελίτικα
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια εξαιρετικά νόστιμη και πρωτότυπη και νησιώτικη συνταγή από την Σκόπελο θα βρεις παρακάτω για να φτιάξεις τον αστακό φρέσκο με σως α-λά Σκοπελίτικα όπως τον έκανε η γιαγιά μιας φίλης μου το καλοκαίρι. Η συνταγή είναι πάρα πολύ γευστική και στην συγκεκριμένη εκτέλεση χρησιμοποιώ μάραθα, καυκαλήθρες και σέσκουλα. Αν την φτιάξεις με άλλο τρόπο, γράψε μου παρακάτω τα σχόλια σου.

Υλικά

  • 1 μεγάλος αστακός
  • 1 κιλό σέσκουλα
  • 1 μάτσο μάραθο
  • μερικές καυκαλίθρες
  • 1 κουταλιά σούπας ντομάτα πελτές
  • μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε τον αστακό σε κομμάτια, καθαρίζουμε καλά το έντερο με μυτερό μαχαίρι, πλένουμε τα κομμάτια καλά, προσέχοντας να μη σκορπιστεί το φαγητό του αστακού και κόβουμε τα χέρια και τα πόδια στις κλειδώσεις.

Βήμα 2

Πλένουμε καλά τα σέσκουλα, το μάραθο και τις καυκαλίθρες, τα ψιλοκόβουμε και τα στραγγίζουμε.

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε τη ντομάτα πελτέ διαλυμένη με δυο κουταλιές νερόνα γίνει πολτός.

Βήμα 4

Προσθέτουμε τα χορταρικά και τα φέρνουμε βόλτα ώσπου να μαραθούν.

Βήμα 5

Βάζουμε τότε μέσα και τον αστακό, φέρνοντας βόλτα, αφού έχουμε ρίξει το πιπέρι.

Βήμα 6

Προσθέτουμε ανάλογο νερό, σκεπάζουμε το φαγητό και αφήνουμε να βράσει, μέχρι να ψηθεί εντελώς ο αστακός και μείνει μόνο με το λάδι του.

Βήμα 7

Ο αστακός φρέσκος με σως α-λά Σκοπελίτικα είναι έτοιμος για να τον απολαύσεις.

Tips

  • Αν έχεις δοκιμάσει αυτή τη συνταγή ή αν θέλεις κάποια πιο κλασική πρόταση για να μαγειρέψεις τον αστακό σου, σου συνιστώ να δεις τις αρκετές προτάσεις για αστακομακαρονάδα που έχουμε προτείνει στην ιστοσελίδα μας.
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή