Αυγά γεμιστά με μαγιονέζα και μουστάρδα

2014-05-08
Αυγά γεμιστά με μαγιονέζα και μουστάρδα
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια διαφορετική και καταπληκτική συνταγή για να μαγειρέψεις αυγά γεμιστά με μαγιονέζα και μουστάρδα, απ’ευθείας από το τετράδιο συνταγών της γιαγιάς μου σου παρουσιάζω παρακάτω για να την δοκιμάσεις και να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου και τυχόν παραλλαγές που χρησιμοποίησες.

Υλικά

  • 10 αυγά
  • 1 μαρούλι
  • 100 γραμ. φέτα μαλακή
  • 250 γραμ. σαρδέλες (φιλέτα)
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
  • 5 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 1 λεμόνι
  • 3 - 4 κουταλιές σούπας λάδι
  • 5 - 6 ραπανάκια
  • ελιές - κάπαρη
  • μαϊντανό

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε σφιχτά τα αυγά και τα βουτάμε σε κρύο νερό για να ξεφλουδίζονται εύκολα.

Βήμα 2

Αφού τα ξεφλουδίσουμε, τα κόβουμε στη μέση.

Βήμα 3

Παίρνουμε τους κρόκους τους βάζουμε σε ξύλινο γουδί προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο και με το γουδοχέρι τα γυρίζουμε ώσπου να ενωθούν.

Βήμα 4

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μουστάρδα, τις σαρδέλες, τη φέτα και όλα μαζί τα δουλεύουμε 10 λεπτά ώσπου να γίνουν ένα μίγμα.

Βήμα 5

Πλένουμε το μαρούλι και το μαϊντανό.

Βήμα 6

Στην πιατέλα στρώνουμε 5 - 6 φύλλα μαρουλιού, τοποθετούμε επάνω τα ασπράδια των αυγών και τα γεμίζουμε με το μίγμα που ετοιμάσαμε.

Βήμα 7

Γαρνίρουμε με κάπαρη με μαύρες ελιές, με φύλλα μαϊντανού με ραπανάκια και ραντίζουμε με χτυπημένο λαδολέμονο.

Βήμα 8

Τα αυγά γεμιστά με μαγιονέζα και μουστάρδα είναι έτοιμα για να τα απολαύσουμε.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή