Αυθεντική Αρμένικη συνταγή για εύκολο λαχματζούν

2015-03-17
λαχματζουν αρμενικο
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια πολύ γευστική αυθεντική Αρμένικη συνταγή για εύκολο λαχματζούν, ένα πιάτο που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και χωρίς κόπο. Το λαχματζούν είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της Αρμενίας που φτιάχνεται με κιμά, μπαχαρικά κι ένα πολύ λεπτό φύλλο ζύμης. Μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως πιάτο αλλά και ως πρώτο πιάτο ή συνοδευτικό. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Υλικά

  • 3 κούπες αλεύρι
  • 1,5 κούπα νερό χλιαρό
  • Μισό κουτ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κουτ.σούπας μαγιά ξερή
  • 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • Μισό κουτ.γλ. αλάτι
  • Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 2 ντομάτες χωρίς σπόρια και ξεφλουδισμένες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ.γλ. πάπρικα
  • Λίγο μαιντανό
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Χυμός από λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι

Βήμα 2

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μαγιά και τρεις κουταλιές ελαιόλαδο

Βήμα 3

Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε χλιαρό νερό

Βήμα 4

Ζυμώνουμε καλά μέχρι να μην κολλάει στα χέρια

Βήμα 5

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να διπλασιαστεί

Βήμα 6

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο

Βήμα 7

Σοτάρουμε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο

Βήμα 8

Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μπαχαρικά

Βήμα 9

Σιγοβράζουμε και πασπαλίζουμε με μαϊντανό

Βήμα 10

Ανοίγουμε την ζύμη με τον πλάστη και την ανοίγουμε αρκετά λεπτή (περίπου 1 εκατοστό πάχος)

Βήμα 11

Την βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι και βάζουμε πάνω από τη ζύμη

Βήμα 12

Ψήνουμε για μερικά λεπτά μέχρι να ξεροψηθεί

Βήμα 13

Σερβίρουμε με λίγο χυμό λεμονιού

Βήμα 14

Η αυθεντική Αρμένικη συνταγή για λαχματζούν είναι έτοιμη

 

Tips

  • Αν σας αρέσει προσθέστε και λίγο μπούκοβο γλυκό
  • Μπορείτε να κόψετε σε μικρότερες πίτες και να τυλίξετε όπως στο σουβλάκι
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4 / 5)

4 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή