Αυθεντική εύκολη Ιταλική ζύμη για λεπτή πίτσα με σιμιγδάλι

2015-01-17
pizza-me-simigdali
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:15 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε αυθεντική εύκολη Ιταλική ζύμη για λεπτή πίτσα με σιμιγδάλι. Το σιμιγδάλι είναι κόκκοι σταριού θρυμματισμένοι. Περιέχει αρκετή πρωτείνη και πολλές φυτικές ίνες. Δίνει μια διαφορετική υφή στις ζύμες και αυτό βοηθάει στο να φτιαχτεί αυτό το εξαιρετικό ζυμάρι. Βάλτε τα υλικά της επιλογής σας και απολαύστε μια ιδιαίτερη πίτσα. Η συνταγή αυτή είναι παραδοσιακή αυθεντική γνήσια Ιταλική και ως εκ τούτου αφορά αρκετά λεπτές πίτσες όπως τις κάνουν και στην Ιταλία. Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας αυτής.

Υλικά

  • 350 γρ. σκληρό αλεύρι
  • 25 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 ½ κ.γ. αλάτι
  • 7 γρ. ξηρή μαγιά
  • 275 μλ. νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ενα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι το αλάτι και την μαγιά

Βήμα 2

Κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο και ρίχνουμε το λάδι και το νερό

Βήμα 3

Ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε ενα κολλώδες ζυμάρι

Βήμα 4

Καλύπτουμε και το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά

Βήμα 5

Μεταφέρουμε την ζύμη σε μια λαδωμένη επιφάνεια και με λαδωμένα χέρια ζυμώνουμε 12 φορές γυρίζοντας σε κάθε φορά 90 μοίρες

Βήμα 6

Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα και σχηματίζουμε μια μπάλα

Βήμα 7

Την βάζουμε σε ενα λαδωμένο μπωλ με την ένωση προς τα κάτω

Βήμα 8

Την σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστέι για 10 λεπτά

Βήμα 9

Ξαναζυμώνουμε για 10 λεπτά και την αφήνουμε 15 λεπτά σκεπασμένη

Βήμα 10

Κόβουμε την ζύμη στα δύο και ζυμώνουμε ξανά το κάθε κομμάτι ωστε να φύγει ο αέρας

Βήμα 11

Ανοίγουμε σε φύλλο 28 εκατοστών φροντίζοντας να λαδώνουμε την επιφάνεια και τον πλάστη ή τα χέρια μας

Βήμα 12

Μεταφέρουμε την ζύμη σε ενα φύλλο ψησίματος

Βήμα 13

Η αυθεντική εύκολη Ιταλική ζύμη για λεπτή πίτσα με σιμιγδάλι είναι έτοιμη

 

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή