Αυθεντικό Κερκυρέικο σοφρίτο

2015-08-28
Αυθεντικό Κερκυρέικο σοφρίτο
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια από τις πιο παραδοσιακές συνταγές με μοσχάρι θα βρεις παρακάτω την οποία πήρα από το βιβλίο με τις συνταγές που κρατούσε η γιαγιά μου. Αυτή η εκδοχή του μοσχαριού λέγεται σοφρίτο και παρακάτω θα βρεις την αυθεντική Κερκυραϊκή συνταγή του. Για να το φτιάξεις αρχικά αλευρώνεις το μοσχάρι και το τηγανίζεις. Σε διαφορετικό σκεύος βάζεις το σκόρδο με τον μαϊντανό και την δάφνη τα οποία τσιγαρίζεις και σβήνεις με κρασί. Στη συνέχεια τα τοποθετείς μαζί με το κρέας και βάζεις νερό για να βράσουν. Όταν ετοιμαστεί, το συνοδεύεις με πουρέ και με μια νόστιμη συνταγή με σαλάτα και απολαμβάνεις ένα εξαιρετικό φαγητό.

Υλικά

  • κρέας ψαχνό μοσχαρίσιο (6 - 8 φέτες πάχους 2 εκ. περίπου)
  • μαϊντανός 2 κουταλιές σούπας
  • 4 - 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί άσπρο
  • πιπέρι μαύρο, αλάτι
  • 2 - 3 φύλλα δάφνης
  • λίγο αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι καλής ποιότητας

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κρέας σε στύλ μπόν-φιλέ, το αλευρώνουμε και το τηγανίζουμε ελαφρά.

Βήμα 2

Σουρώνουμε το τηγανόλαδο και ρίχνουμε το σκόρδο και το μαϊντανό ψιλοκομμένα, τα φύλλα της δάφνης, ολόκληρα, αλάτι, πιπέρι, τα καβουρδίζουμε ελαφρά και τα σβήνουμε με το κρασί.

Βήμα 3

Τοποθετούμε το κρέας σε κατσαρόλα, όχι βαθιά, ρίχνουμε όλα τα καβουρδισμένα υλικά, προσθέτουμε νερό ζεστό μέχρι να σκεπάσει το κρέας και αφήνουμε να βράσει με σκεπασμένη την κατσαρόλα.

Βήμα 4

Όταν βράσει καλά, το σερβίρουμε ζεστό με πουρέ πατάτας.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή