Αφράτα Κεφτεδάκια με Ούζο

2013-05-31
αφρατα κεφτεδακια με ουζο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια πολύ γευστική και εύκολη συνταγή. Τα αφρατα κεφτεδακια με ουζο θα συναρπάσουν μικρούς και μεγάλους με την υπέροχη γεύση τους. Απολαυστικός μεζές και για κρασάκι ειδικά αν τους συνδυάσεις με κάποιο δροσερό ντιπ. Είμαι σίγουρη πως αν δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή θα τη λατρέψεις και θα τη φτιάχνεις πολύ συχνά. Μην ξεχάσεις μετά να μου γράψεις εδώ παρακάτω στη σελίδα τα σχόλιά σου.

 

Υλικά

  • 250 γραμμάρια κιμά από μοσχάρι
  • 250 γραμμάρια κιμά από χοιρινό
  • ψίχα ψωμιού από 2 χοντρές φέτες μουλιασμένες στο ούζο και στυμμένες
  • 150 ml ούζο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • μισό κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • μισό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • αλεύρι για το πανάρισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπωλ βάζεις τους κιμάδες, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το δυόσμο, το κύμινο, τη ρίγανη, το αυγό, αλάτι, πιπέρι, το ψωμί και ζυμώνεις καλά.

Βήμα 2

Αφήνεις το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.

Βήμα 3

Πλάθεις τα κεφτεδάκια σου και τα αλευρώνεις.

Βήμα 4

Τηγανίζεις σε καυτό λάδι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.

Βήμα 5

Βγάζεις σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λάδι.

Βήμα 6

Συγχαρητήρια τα αφρατα κεφτεδακια με ουζο είναι έτοιμα. Καλή όρεξη.

 

Tips

  • Πρέπει να ξέρεις πως όσο πιο καλά και πιο πολύ ώρα ζυμώσεις τον κιμά, τόσο πιο αφράτα θα βγουν τα κεφτεδάκια σου.

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 6
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

6 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή