Αφράτο τσουρέκι με ίνες Πασχαλινό, Πολίτικο και μαστιχωτό

2015-04-05
Αφράτο τσουρέκι με ίνες
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 3:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 0m

Στον ιστιότοπό μας θα ανακαλύψεις την πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για να φτιάξεις υπέροχο αφράτο τσουρέκι με ίνες Πασχαλινό, Πολίτικο και μαστιχωτό που είναι μια από τις αγαπημένες μου συνταγές για τσουρέκια που θα βρεις στον ιστότοπο μας. Αυτή η συνταγή θα αποτελέσει την ιδανική πρόταση για το πρωινό σου, για να συνοδεύσεις τον καφέ σου καθώς και να παρουσιάσεις στο γιορτινό τραπέζι του Πάσχα. Πρόκειται για κλασική συνταγή που χρησιμοποιεί αγνά υλικά που κάνουν το αποτέλεσμα εκπληκτικό. Μικροί και μεγάλοι λατρεύουν αυτό το τσουρέκι για αυτό σου συνιστώ να το δοκιμάσεις και εσύ προσθέτοντας ίσως και κάποιο αγαπημένο σου υλικό όπως πχ. μερέντα για επικάλυψη, διάφορους ξηρούς καρπούς ακόμη και μπαχαρικά. Οι συνδυασμοί που μπορείς να κάνεις είναι πολλοί και εγώ ανυπομωνώ να μοιραστείς μαζί μου τις ιδέες σου στο χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 500 γραμ. αλεύρι σκληρό
  • 2 αυγά
  • 40 γραμ. μαγιά
  • 250 ml γάλα
  • 120 γραμ. ζάχαρη
  • 1 κρόκο αυγού
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 70 γραμ. βούτυρο
  • αμύγδαλο φιλέ

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπόλ με 100 ml χλιαρό γάλα ρίχνουμε τη μαγιά για να διαλυθεί και προσθέτουμε λίγο αλεύρι αναμειγνύοντας και σκεπάζοντας το χυλό σε ζεστό μέρος μέχρι να αυξήσει τον όγκο του.

Βήμα 2

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαφρά το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, το γάλα, και το ξύσμα πορτοκαλιού ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε και τα αυγά ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα.

Βήμα 3

Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το χυλό της μαγιάς, το μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά το αλεύρι σιγά σιγά και τη μαστίχα ζυμώνοντας.

Βήμα 4

Στη συνέχεια αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να ξεκουρασετί για περίπου 2 ώρες μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της.

Βήμα 5

Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη τη χωρίζουμε σε 3 κομμάτια κάνοντας τα πλεξούδα ή και ότι άλλο σχήμα θέλουμε και την αφήνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα να διπλασιάσει και πάλι τον όγκο της.

Βήμα 6

Αφού αλείψουμε το τσουρέκι μας με το χτυπημένο κρόκο μαζί με λίγο νεράκι, πασπαλίζουμε με το αμύδαλο φιλέ και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Βήμα 7

Το τσουρέκι μας είναι έτοιμο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3 / 5)

3 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή