Αχιβάδες γεμιστές

2014-07-29
αχιβαδες γεμιστες
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια απλή συνταγή για να μαγειρέψεις μακαρόνια αχιβάδες γεμιστές, ένα ζυμαρικό που αγαπούν πολύ τα παιδιά αλλά και οι μεγαλύτεροι. Ένα φαγάκι που μοσχοβολάει και μπορεί να σερβιριστεί όλες τις εποχές του χρόνου. Μπορείς να το μαγειρέψεις με όποια σάλτσα θέλεις αλλά και να το χρησιμοποιήσεις σε σαλάτες!

Υλικά

  • 400 γρ. μακαρόνια αχιβάδες
  • 1 συσκευασία ντοματοχυμός
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100ml ζωμός λαχανικών ή βοδινού
  • 340 γρ. κιμάς
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ψιλοκομμένος βασιλικός
  • Ελαιόλαδο
  • Τριμμένη παρμεζάνα

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο

Βήμα 3

Προσθέτουμε τον κιμά και αφήνουμε να σιγοβράσει στο ζουμί του μέχρι να πάρει χρώμα

Βήμα 4

Προσθέτουμε τον ζωμό και τον ντοματοχυμό

Βήμα 5

Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί ο κιμάς

Βήμα 6

Προσθέτουμε βασιλικό και αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 7

Βράζουμε τα μακαρόνια al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

Βήμα 8

Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο

Βήμα 9

Τα βάζουμε σε ένα ταψάκια με την τρυπούλα προς τα πάνω

Βήμα 10

Με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο κιμά (χωρίς σάλτσα όσο γίνεται)

Βήμα 11

Βάζουμε μέσα στις αχιβάδες κιμά και περιχύνουμε προσεχτικά την υπόλοιπη σάλτσα από πάνω

Βήμα 12

Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να λιώσει το τυρί

Βήμα 13

Οι αχιβάδες γεμιστές είναι έτοιμες!

 

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις καρότο τριμμένο
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή