Αχιβάδες σαγανάκι

2014-07-30
αχιβαδες σαγανακι
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια τέλεια συνταγή για να μαγειρέψεις αχιβάδες σαγανάκι, ένα τέλειο πιάτο για ορεκτικό που δεν είναι τόσο δύσκολο στην προετοιμασία του όσο θα περίμενε κανείς. Μπορείς να το σερβίρεις με ούζο σαν μεζέ αλλά και σαν πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο τραπέζι με θαλασσινά. Είναι τόσο νόστιμο που σίγουρα όλοι θα εντυπωσιαστούν!

Υλικά

  • 20 αχιβάδες όστρακα
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • 4 κουτ.σούπας μουστάρδα

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τις αχιβάδες καλά στο εξωτερικό τους για να φύγουν χώματα και βρωμιές

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα ή καλύτερα σε βαθύ τηγάνι βάζουμε 3 κούπες νερό

Βήμα 3

Βράζουμε τα όστρακα και περιμένουμε να ανοίξουν

Βήμα 4

Όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε γιατί δεν κάνει αν τα φάμε

Βήμα 5

Προσθέτουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το λεμόνι

Βήμα 6

Βράζουμε για 8 λεπτά και σερβίρουμε

Βήμα 7

Οι αχιβάδες σαγανάκι είναι έτοιμες

 

Tips

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή