Αχινομακαρονάδα με Ντομάτα

2013-05-12
αχινομακαροναδα με ντοματα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια πρωτότυπη και πολύ νόστιμη συνταγή. Η αχινομακαροναδα με ντοματα έχει μια ξεχωριστή ιδιαίτερη γεύση που σίγουρα θα σε συναρπάσει. Μια καλοκαιρινή και εύκολη ιδέα που μπορείς να τη συνδυάσεις υπέροχα με ένα παγωμένο λευκό κρασί. Μην ξεχάσεις μετά να μου γράψεις εδώ παρακάτω στη σελίδα τα σχόλιά σου.

 

Υλικά

  • 200 γραμμάρια αυγά αχινού ωμά
  • 500 γραμμάρια σπαγγέτι Νο 6, βρασμένα σε αλατισμένο νερό και σουρωμένα καλά
  • 2 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα τηγάνι με το λάδι σωτάρεις το κρεμμύδι.

Βήμα 2

Προσθέτεις το βασιλικό, τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και αν χρειάζεται λίγο νερό.

Βήμα 3

Αφήνεις σε μέτρια φωτιά να δέσει η σάλτσα και τέλος ρίχνεις τα μακαρόνια.

Βήμα 4

Ανακατεύεις καλά να πάρουν μια βράση και κατεβάζεις από τη φωτιά.

Βήμα 5

Σερβίρεις τα μακαρόνια και από πάνω τα αυγά αχινού. Μπορείς να γαρνίρεις με φύλλα βασιλικού.

Βήμα 6

Συγχαρητήρια η αχινομακαροναδα με ντοματα είναι έτοιμη. Καλή όρεξη.

 

Tips

  • Τα αυγά του αχινού μπαίνουν από πάνω ωμά γιατί αν ψηθούν χάνουν το άρωμά τους και τη νοστιμιά τους.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή