Αχινός με λεμόνι

2015-08-08
Αχινός με λεμόνι
  • Σερβίρεις : 5
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μέσα από την παρακάτω σελίδα σου παρουσιάζω τον ένα και μοναδικό τρόπο να μάθεις πως ετοιμάζεται σωστά ο αχινός με λεμόνι και να μπορέσεις να γευτείς αυτό το θαλασσινό πιάτο που μυρίζει θάλασσα και αλμύρα και που εγώ λατρεύω τόσο. Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε λοιπόν είναι μόνο τρία και αυτά είναι λεμόνι, μπόλικο ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας και φυσικά οι αχινοί μας. Όλη η δυσκολία της συνταγής αυτής βρίσκεται στο να προμηθευτούμε και να καθαρίσουμε έναν έναν τους αχινούς. Σε κάθε περίπτωση οι αχινοί πρέπει να έχουν μαζευτεί από κάποιον που να γνωρίζει και φυσικά να είναι ολόφρεσκοι. Συνόδευσε τον εκπληκτικό αυτό μεζέ με καλό ουζάκι ή παγωμένο λευκό κρασί και καή σου απόλαυση. Θα χαρώ να λάβω μήνυμα με τις εντυπώσεις σου μέσα από το χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 20 αχινοί
  • 2 λεμόνια
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά αφού προμηθευτούμε ή μαζέψουμε τους αχινούς για τους οποίους είμαστε σίγουροι ότι είναι φαγώσιμοι, του καθαρίζουμε από την άμμο.

Βήμα 2

Στη συνέχεια καρφώνουμε ένα πιρούνι στο κέντρο τους και το στρίβουμε με πίεση κυκλικά και προς τα έξω προκειμένου να ανοίξουν οι αχινοί.

Βήμα 3

Αφού τους ανοίξουμε αφαιρούμε τα εντόσθια τους και με ένα μαχαιράκι μαζεύουμε τις γλώσσες των αχινών και τις ρίχνουμε σε ένα μπόλ.

Βήμα 4

Προσθέτουμε στο μπόλ το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιών και είναι έτοιμος ο μεζές για σερβίρισμα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή