Αχινός της θάλασσας γεμιστός με λαχανικά

2014-03-17
Αχινός της θάλασσας
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:05 h

Είναι κατά κάποιο τρόπο νησιώτικη συνταγή, αλλά αξίζει να κουραστείτε λίγο, γιατί είναι ελαφρύ και ωραίο φαγητό. Ο αχινός της θάλασσας, εφόσον τον βρεις φρέσκο, τον γεμίζεις με λαχανικά και φτιάχνεις μια εξαιρετικά νόστιμη και υγιεινή συνταγή μαγειρικής.

Υλικά

  • 300 γραμ. αχινοί
  • 2 σπανάκια (ρίζες)
  • 200 γραμ. σέσκουλα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 2 κρεμμύδια χλωρά ή κεφάλια (ξερά)
  • 250 γραμ. ρύζι
  • 1 ποτήρι του νερού λάδι
  • λίγο πιπέρι και το κανονικό αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Τρίβουμε τους αχινούς αναμεταξύ τους, κόβουμε με μαχαίρι τα υπόλοιπα αγκάθια που θα έχουν μείνει, τους ανοίγουμε, καθαρίζουμε καλά την άμμο και αφήνουμε το φαγητό τους.

Βήμα 2

Ψιλοκόβουμε σε μπωλ τα σπανάκια, τα σέσκλα, το άνηθο και τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το ρύζι αφού πρώτα, το έχουμε λίγο φουσκώσει. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και μισό ποτήρι λάδι και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 3

Γεμίζουμε με το μίγμα αυτό έναν - έναν τους αχινούς και τους τοποθετούμε στο καζάνι σε σειρές και τον ένα πάνω στον άλλον.

Βήμα 4

Βάζουμε 3 ποτήρια νερό, το υπόλοιπο λάδι και λίγο αλάτι, τους αφήνουμε περίπου 30 - 35 λεπτά, δηλαδή μέχρι να βράσουν το ρύζι και τα χόρτα και ο αχινός της θάλασσας είναι έτοιμος να σερβιριστεί, κρύος ή ζεστός.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή