Αχινός φρέσκος γεμιστός με τυρί

2014-03-17
Αχινός φρέσκος
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια διαφορετική, νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις αχινό φρέσκο γεμιστό με γέμιση από κρεμμυδάκι, ρύζι και τυρί θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι αρκετά παλιά και παραδοσιακή και είναι ιδιαίτερα γευστική. Φτιάχνεται μόνο με φρέσκο αχινό και αν την δοκιμάσεις, γράψε μου τις εντυπώσεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Υλικά

  • 10 αχινοί
  • 250 γραμ. ρύζι
  • 2 κρεμμύδια
  • μαϊντανός
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο τυρί

Διαδικασία

Βήμα 1

Παίρνουμε τους αχινούς και τους κουρεύουμε με ένα ψαλιδάκι (κόβουμε τα αγκάθια τους σύριζα, ένα - ένα και αφήνουμε το καβούκι τους γυμνό).

Βήμα 2

Πλένουμε μετά το καβούκι καλά καλά και με μαχαίριμυτερό βγάζουμε το δόντι του αχινού που βρίσκεται στο κεντρικό βαθούλωμα και ανοίγουμε τρύπα που τη μεγαλώνουμε λίγο-λίγο, γύρω-γύρω.

Βήμα 3

Χύνουμε τα 3/4 του νερού που κρατά στο εσωτερικό ο αχινός, ξεκολάμε με κουταλάκι τα αυγά του (χρυσοκίτρινα) που είναι κολλημένα με όλη τη σάρκα του, και τα ξαναφήνουμε μέσα στο καβούκι.

Βήμα 4

Απογεμίζουμε το καβούκι του αχινού, προσθέτοντας στο καθένα λίγη από τη γέμιση που ετοιμάζουμε με τα υπόλοιπα υλικα (ρύζι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλατοπίπερο και λάδι).

Βήμα 5

Βουλώνουμε τις τρύπες των καβουκιών με τα δόντια των αχινών που είχαμε αφαιρέσει, τυλιγμένα με ζυμάρι για να κολλήσουν και να κλείσουν καλά το άνοιγμα, αραδιάζουμε σε κατάλληλο ταψί τους αχινούς, τους καλύπτουμε με το τυρί και τους ψήνουμε στο φούρνο, όπως ψήνουμε τις γεμιστές ντομάτες και πιπεριές.

Βήμα 6

Ο αχινός φρέσκος γεμιστός είναι έτοιμος για να τον σερβίρεις και να τον απολαύσεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή