Βασική ζύμη για πίτσα χωρίς αυγά και χωρίς γάλα

2015-06-15
Βασική ζύμη για πίτσα
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:55 h

Παρακάτω στον ιστότοπό μας σου παρουσιάζω μία συνταγή για να φτιάξεις στο σπίτι, εύκολα και γρήγορα την αυθεντική βασική ζύμη για πίτσα χωρίς αυγά και χωρίς γάλα. Μπορείς μάλιστα να ακολουθήσεις τις δικές σου παραλλαγές προσθέτοντας στη ζύμη τα αγαπημένα σου αρωματικά, όπως ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό κλπ. αλλά και χρησιμοποιώντας αλεύρι ολικής άλεσης αντί του κανονικού, ακολουθώντας και πάλι τα βήματά μου ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Είναι από τις πιο νόστιμες και απλές ζύμες που έχω φτιάξει για πίτσα. Δοκίμασε να ακολουθήσεις την πρόταση μου και θα δεις ότι η παρασκευή σπιτικής πίτσας θα σου φανεί παιχνιδάκι. Περιμένω τις εντυπώσεις σου μέσα από το χώρο που ακολουθεί στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 3 κούπες αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα χλιαρό νερό
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι με τη μαγιά και τη ζάχαρη προσθέτοντας αργά αργά το νερό.

Βήμα 2

Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει το μείγμα μας μία μαλακή ζύμη που να ξεκολλάει από τα χέρια μας.

Βήμα 3

Τέλος προσθέτουμε το λάδι και το αλάτι και συνεχίοζυμε για λίγο ακόμη το ζύμωμα.

Βήμα 4

Αφήνουμε στη συνέχεια το ζυμάρι σκεπασμένο να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο του.

Βήμα 5

Σε λαδωμένο ταψί απλώνουμε με τα χέρια μας το ζυμάρι έτσι ώστε να καλύπτει όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Βήμα 6

Απλώνουμε πάνω από τη ζύμη μας σάλτσα ντομάτας και ότι άλλο επιθυμούμε να περιέχει η πίτσα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή