Βασιλόπιτα παραδοσιακή Ηπειρώτικη Γιαννιώτικη κεικ με μαγιά μπύρας

2014-11-21
Βασιλόπιτα παραδοσιακή Ηπειρώτικη Γιαννιώτικη κεικ με μαγιά μπύρας
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:000 h
  • Έτοιμη σε : 2:20 h

Σου στέλνω μια φανταστική συνταγή για βασιλόπιτα παραδοσιακή Ηπειρώτικη Γιαννιώτικη κεικ με μαγιά μπύρας που μου την έμαθε η θεια μου από τα ζαγοροχώρια. Το γλυκό αυτό είναι τύπος βασιλόπιτας που συνηθίζεται στην περιοχή Ζαγορίου Ιωαννίνων. Σου προτείνω να την δοκιμάσεις και να μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις εντυπώσεις σου από την συνταγή μου στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 18 γραμ. μαγιά μπύρας
  • 2 ποτήρια γάλα
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 9 ποτήρια αλεύρι
  • 1 ποτήρι πορτοκάλι ξυσμένο
  • 1 ποτήρι βούτυρο
  • 1 κουταλάκι αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Λιώνουμε τη μαγιά μπύρας σε ένα ποτήρι νερό, μέσα στο οποίο ρίχνουμε επίσης ένα κουταλάκι αλάτι και ένα κουταλάκι ζάχαρη.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε σε λεκάνη το μίγμα της μαγιάς, τα αυγά χτυπημένα, το γάλα, το πορτοκάλι, τα ποτήρια, τη ζάχαρη και το βούτυρο.

Βήμα 3

Τα δουλεύουμε όλα μαζί, προσθέτουμε και το αλεύρι, ζυμώνουμε καλά να γίνουν όλα μία καλή ζύμη και την απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.

Βήμα 4

Βάζουμε το ταψί με τη ζύμη πάνω σε ζεστό νερό να γίνει.

Βήμα 5

Όταν γίνει, την ξαναζυμώνουμε, την αφήνουμε να ξαναγίνει και τη ζυμώνουμε πάλι και την αφήνουμε να γίνει.

Βήμα 6

Όταν γίνει (για τρίτη φορά) είναι έτοιμη για ψήσιμο.

Βήμα 7

Όταν ψηθεί, η βασιλόπιτα παραδοσιακή Ηπειρώτικη Γιαννιώτικη κεικ με μαγιά μπύρας είναι έτοιμη για να την απολαύσετε.

 

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή