Βασιλόπιτα εύκολη γεμιστή με σοκολάτα και επικάλυψη από σοκολατένιο γλάσο (του Παρλιάρου)

2014-11-17
vasilopita-gemisti-me-sokolata
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια πλούσια συνταγή για βασιλόπιτα εύκολη γεμιστή με σοκολάτα και επικάλυψη από σοκολατένιο γλάσο (του Παρλιάρου) που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Αν και μοιάζει περισσότερο με τούρτα αυτο το κέικ μπορεί να αποτελέσει την ιδανική κρυψώνα για το φλουρί και να μπει το νεο έτος πολύ γλυκά! Δοκιμάστε την οπωσδήποτε.

Υλικά

  • 120 γρ. ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
  • 220 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 240 μλ ξινή κρέμα (sour cream)
  • 2 βανίλιες
  • 225 γρ. αλεύρι
  • 75 γρ. κακάο
  • ½ κουτ.γλ. μπέικ πάουντερ
  • 1 κουτ.γλ. σόδα μαγειρική
  • Για την γκανάς
  • 200 γρ μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 300 μλ κρέμα γάλακτος

Διαδικασία

Βήμα 1

Για την γκανάς ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ενα κατσαρολάκι και όταν κάψει την περιχύνουμε στην σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί

Βήμα 2

Χωρίζουμε την γκανάς σε 2 μπωλ, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε το ένα στο ψυγείο

Βήμα 3

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C

Βήμα 4

Βάζουμε το βούτυρο και την ζάχαρη σε ενα τηγάνι και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά

Βήμα 5

Ανακατεύουμε με το μίξερ σε χαμηλή ένταση τα αυγά , την ξινή κρέμα και την βανίλια.

Βήμα 6

Ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, την σόδα και το μπέικιν πάουντερ με ένα κόσκινο στο μίγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά

Βήμα 7

Βουτυρώνουμε 2 φόρμες για κεικ των 20 εκατοστών, βάζουμε λαδόκολλα στον πάτο τους και χωρίζουμε το μίγμα στα δυο

Βήμα 8

Ψήνουμε για 35 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν για 5 πριν τα ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα

Βήμα 9

Βάζουμε την γκανάς του ψυγείου πάνω στο ενα κέικ, κλείνουμε με το δεύτερο και πιέζουμε ελαφρά

Βήμα 10

Γαρνίρουμε με την γκανάς σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε

Βήμα 11

Η βασιλόπιτα εύκολη γεμιστή με σοκολάτα και επικάλυψη από σοκολατένιο γλάσο (του Παρλιάρου) είναι έτοιμη

 

Tips

Χρησιμοποιήστε Ολλανδικό κακάο που είναι πιο σκούρο σε χρώμα για καλύτερο αποτέλεσμα

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή