Βασιλόπιτα εύκολη και αφράτη με σιμιγδάλι, γιαούρτι και λάδι με λίγα (4) αυγά

2014-11-22
vasilopita-me0simigdali-kai-giaourti
  • Σερβίρεις : 14
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια ελαφριά συνταγή για να φτιάξετε βασιλόπιτα εύκολη και αφράτη με σιμιγδάλι, γιαούρτι και λάδι με λίγα (4) αυγά και να πρωτοτυπήσετε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Δοκιμάστε αυτή την νόστιμη βασιλόπιτα που ευωδιάζει βανίλια και λεμόνι, κρύψτε μέσα το φλουρί και δώστε στα παιδιά σας την χαρά να το ανακαλύψουν.

Υλικά

  • Για το σιρόπι
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • Χυμός απο ενα λεμόνι
  • Για το κέικ
  • 1 κούπα σιμιγδάλι
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • 1 ½ κούπα γιαούρτι στραγγιστό
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 4 αυγά
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. σόδα
  • Μια πρέζα αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C

Βήμα 2

Για το σιρόπι βράζουμε το νερό με την ζάχαρη μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη και να αρχίζει να πήζει ελαφρά

Βήμα 3

Βγάζουμε απο την φωτιά, ρίχνουμε μέσα τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να κρυώσει

Βήμα 4

Σε ενα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφατέψουν

Βήμα 5

Προσθέτουμε το γιαούρτι και το λάδι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα

Βήμα 6

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας για να ενσωματωθούν πλήρως

Βήμα 7

Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα 20-23 εκατοστών

Βήμα 8

Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να χρυσίζει

Βήμα 9

Η βασιλόπιτα εύκολη και αφράτη με σιμιγδάλι, γιαούρτι και λάδι με λίγα (4) αυγά είναι έτοιμη

 

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή