Βασιλόπιτα ζαχαροπλαστείου με αμυγδαλόψιχα και βιτάμ χωρίς πορτοκάλι

2014-12-11
βασιλόπιτα ζαχαροπλαστείου με μαστίχα και μαχλέπι
  • Σερβίρεις : 15
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε βασιλόπιτα κεικ ζαχαροπλαστείου με αμυγδαλόψιχα και βιτάμ χωρίς πορτοκάλι, μια εντυπωσιακή βασιλόπιτα για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Γίνεται πολύ εύκολα και πετυχαίνει πάντα. Το αποτέλεσμα θα εντυπωσιάσει όλους τους καλεσμένους σας. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε! Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 10 κούπες αλεύρι
  • 1 φακ. μαχλέπι
  • 1 φακ. μαστίχα
  • 1 & ¼ κούπα μαργαρίνη
  • 2,5 κούπες ζάχαρη
  • Μισό κουτάκι γάλα εβαπορέ
  • 200 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 7 αυγά
  • Λίγο σουσάμι
  • Αμυγδαλόψιχα

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη

Βήμα 2

Λιώνουμε τη μαγιά σε δυο ποτήρια νερό και ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι που έχουμε κάνει μια λακκουβίτσα

Βήμα 3

Λιώνουμε το βούτυρο και ζεσταίνουμε το γάλα

Βήμα 4

Χτυπάμε στο μίξερ τα 6 αυγά και καβουρδίζουμε το μαχλέπι

Βήμα 5

Κοπανάμε τη μαστίχα μαζί με λίγο αλεύρι

Βήμα 6

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα αυγά στο αλεύρι και ανακατεύουμε

Βήμα 7

Προσθέτουμε τη μαστίχα, το μαχλέπι και το γάλα

Βήμα 8

Ζυμώνουμε και προσθέτουμε το βούτυρο

Βήμα 9

Σκεπάζουμε το μείγμα με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει

Βήμα 10

Βάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και αλείφουμε με ένα αυγό

Βήμα 11

Πασπαλίζουμε με σουσάμι και την αμυγδαλόψιχα

Βήμα 12

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά

Βήμα 13

Η βασιλόπιτα ζαχαροπλαστείου με αμυγδαλόψιχα και βιτάμ χωρίς πορτοκάλι είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μην ξεχάσετε το φλουρί!
Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή