Βασιλόπιτα ιδιαίτερη και ξεχωριστή, γεμιστή με passion fruit curd

2014-12-03
vasilopita-gemisti
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:25 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:55 h

Μια πρωτότυπη συνταγή για να φτιάξετε βασιλόπιτα ιδιαίτερη και ξεχωριστή, γεμιστή με passion fruit curd και να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας και την οικογένειά σας με την πρωτότυπη αυτή βασιλόπιτα. Είναι ουσιαστικά ενα angel cake, ενα κέικ αγγλικής προέλευσης που αποτελείται απο δυο ή τρεις στρώσεις και κρέμα ενδιάμεσα. Το angel cake βραβεύτηκε κιόλας ως «Καλύτερο αγγλικό κέικ» το 1986. Τολμήστε λοιπόν να πρωτοτυπήσετε αυτή την Πρωτοχρονιά

Υλικά

  • 400 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 4 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη κάστερ
  • 1 κουτ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 85 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 80 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
  • 80 γρ. κορν φλάουρ κοσκινισμένο
  • 2 κουτ.σ. βραστό νερό
  • 300 μλ. σαντιγύ
  • Ζάχαρη άχνη για στόλισμα
  • 2 πάσιον φρούτ
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκος αυγού
  • 75 γρ. ζάχαρη κάστερ
  • 50 γρ. βούτυρο κομμένο σε κυβάκια

Διαδικασία

Βήμα 1

Για το πασιον φρουτ κερντ (passion fruit curd) χτυπάμε σε ενα τηγάνι με χοντρή βάση το αυγό και τον κρόκο.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το βούτυρο και το εσωτερικό απο τα δυο πάσιον φρούτ

Βήμα 3

Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για 8 λεπτά με ενα κουτάλι μέχρι να πήξει αρκετά

Βήμα 4

Αποσύρουμε απο την φωτιά, αφήνουμε για 5 λεπτά και βάζουμε σε ενα μπωλ που καλύπτουμε με μεμβράνη

Βήμα 5

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C

Βήμα 6

Με 100 γρ απο το λιωμένο βούτυρο αλείφουμε 2 φόρμες για κεικ περίπου 20 εκατοστά και τις πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές κορν φλάουρ την κάθε μια

Βήμα 7

Χτυπάμε τα αυγά, την ζάχαρη και την βανίλια με το μίξερ για 10 λεπτά συνατά για να σφίξουν και να γίνει ενα κρεμώδες μίγμα και μεταφέρουμε σε ενα μεγάλο μπωλ

Βήμα 8

Ρίχνουμε το μίγμα τα αλεύρια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα

Βήμα 9

Προσθέτουμε το νερό και το υπόλοιπο βούτυρο

Βήμα 10

Ψήνουμε για 20 με 22 λεπτά και βάζουμε τα δυο κεικ να κρυώσουν πάνω σε λαδόκολλα σε μια σχάρα

Βήμα 11

Βάζουμε σε μια πιατέλα το ενα κεικ, απλώνουμε την σαντιγύ και το πασιον φρουτ κερντ και τοποθετούμε το δεύτερο απο πάνω

Βήμα 12

Καλύπτουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε

Βήμα 13

Μην ξεχάσετε να βάλετε φλουρί και απολαύστε την βασιλόπιτα ιδιαίτερη και ξεχωριστή, γεμιστή με passion fruit curd με τους φίλους σας

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή