Βασιλόπιτα κεικ ζουμερή και λάιτ με χυμό μανταρίνι (από την Αργυρώ)

2014-12-09
vasilopita-me mantarini
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια ελαφριά συνταγή για βασιλόπιτα κεικ ζουμερή και λάιτ με χυμό μανταρίνι (από την Αργυρώ) που θα γίνει η αγαπημένη σας. Απολαύστε την με την οικογένειά σας και τους φίλους σας το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και αφεθείτε στην εκλεπτυσμένη ελαφριά γεύση αυτού του κέικ.

Υλικά

  • 6 κρόκους αυγών
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 μλ. φρέσκο χυμό μανταρινιού
  • Ξύσμα απο 2 μανταρίνια
  • 100 γρ αλεύρι κοσκινισμένο
  • 6 ασπράδια αυγών
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. κορν φλάουρ

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170C

Βήμα 2

Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν

Βήμα 3

Σταδιακά προσθέτουμε το λάδι, τον χυμό μανταρινιού και το ξύσμα και το αλεύρι

Βήμα 4

Προσθέτω την μαρέγκα στο πρώτο μίγμα και ανακατεύω ελαφρά με ενα κουτάλι

Βήμα 5

Βάζουμε το μίγμα σε μια ελαφρά βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου

Βήμα 6

Ξεφορμάρουμε μόνο οταν έχει κρυώσει καλά και βάζουμε το φλουρί τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο απο την κάτω πλευρά του κέικ

Βήμα 7

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή oreo θρυμματισμένα

Βήμα 8

Η βασιλόπιτα κεικ ζουμερή και λάιτ με χυμό μανταρίνι (από την Αργυρώ) είναι έτοιμη

 

Tips

Μπορείτε να αντικαταστήσετε με χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού

Αφού ρίξετε την ζάχαρη στην μαρέγκα και χτυπήσετε με το μίξερ, ελέγξτε αν έλιωσε η ζάχαρη, τρίβοντας λίγη ποσότητα ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη σας

Τύπος Συνταγής: , Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.3 / 5)

3.3 5 18
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

18 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Recipe Comments

  • eleni pa

    το κορνο φλαουερ ποτε βαζουμε?