Βασιλόπιτα κεικ με αμυγδαλόπαστα και αποξηραμένα (ξερά) φρούτα (του Παρλιάρου)

2014-12-15
Βασιλόπιτα με αμυγδαλόπαστα και αμυγδαλόψιχα
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε βασιλόπιτα κεικ με αμυγδαλόπαστα και αποξηραμένα (ξερά) φρούτα (του Παρλιάρου) για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Ένα πραγματικά αφράτο και μοσχοβολιστό εορταστικό γλυκό που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας αφού σερβίρεται και σαν γλυκό αλλά και σαν βασιλόπιτα με το φλουρί. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!

Υλικά

  • 1/3 κούπας αμυγδαλόψιχα
  • 350 γρ. αμυγδαλόπαστα
  • 8 κουτ.σούπας αλεύρι
  • 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 αυγά
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 2 κούπες ζάχαρη άχνη
  • 4 κουτ.σούπας βούτυρο
  • 3,5 κουτ.σούπας ρούμι
  • 100 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα
  • 60 γρ. αποξηραμένα φρούτα
  • 60 γρ.σταφίδες ξανθές
  • 1 ασπράδι αυγού
  • Λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μίξερ χτυπάμε την αμυγδαλόπαστα με μια κούπα ζάχαρη άχνη

Βήμα 2

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα

Βήμα 3

Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο

Βήμα 4

Τη ρίχνουμε στο μείγμα και προσθέτουμε το μείγμα

Βήμα 5

Προσθέτουμε το αλεύρι, την αμυγδαλόψιχα τριμμένη και το μπέικιν

Βήμα 6

Ανακατεύουμε με μια κουτάλα

Βήμα 7

Ανακατεύουμε τα αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα μαζί με το ασπράδι αυγού και ελάχιστο αλεύρι

Βήμα 8

Προσθέτουμε τα φρούτα στο μείγμα και ανακατεύουμε

Βήμα 9

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι με λαδόκολλα

Βήμα 10

Ρίχνουμε το φλουρί και ψήνουμε για 45-50 λεπτά

Βήμα 11

Ανακατεύουμε το ασπράδι με την άχνη και ρίχνουμε 5-6 σταγόνες λεμόνι

Βήμα 12

Απλώνουμε το γλάσο πάνω στην βασιλόπιτα και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά

Βήμα 13

Η βασιλόπιτα κεικ με αμυγδαλόπαστα και αποξηραμένα (ξερά) φρούτα (του Παρλιάρου) είναι έτοιμη

 

Tips

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή