Βασιλόπιτα κεικ με αμύγδαλα, πορτοκάλι και καρύδια (του Λουκάκου)

2014-12-20
βασιλόπιτα με αμύγδαλα λουκάκου
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξετε βασιλόπιτα κεικ με αμύγδαλα, πορτοκάλι και καρύδια (του Λουκάκου), όπως την έχει παρουσιάσει ο γνωστός σεφ. Η βασιλόπιτα με αυτή τη συνταγή γίνεται πεντανόστιμη και πολύ εντυπωσιακή και σίγουρα θα την λατρέψουν όλοι οι καλεσμένοι σας. Το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο, δοκιμάστε την! Καλές γιορτές!

Υλικά

  • 350 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1 & 1/4 κούπας βούτυρο
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 100 γρ. αμυγδαλόψιχα
  • 3 αυγά
  • Μισή κούπα χυμός από πορτοκάλι
  • Μισή κούπα γάλα
  • 50 γρ. καρύδια τριμμένα
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι και μισό πορτοκάλι
  • 2 κουτ.σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1,5 κουτ.σούπας λικέρ
  • Ζάχαρη άχνη

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με τα καρύδια και τα αμύγδαλα

Βήμα 2

Προσθέτουμε το ξύσμα, το μπέικιν και αλάτι

Βήμα 3

Προσθέτουμε το ξύσμα, το μπέικιν και αλάτι

Βήμα 4

Προσθέτουμε το ξύσμα, το μπέικιν και αλάτι

Βήμα 5

Ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύουμε

Βήμα 6

Στο τέλος ρίχνουμε το λικέρ

Βήμα 7

Βουτυρώνουμε μια φόρμα ή ένα ταψάκι και αδειάζουμε το μείγμα

Βήμα 8

Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για μία ώρα

Βήμα 9

Η βασιλόπιτα κεικ με αμύγδαλα, πορτοκάλι και καρύδια (του Λουκάκου) είναι έτοιμη

 

Tips

  • Προτιμήστε λικέρ όπως το αμαρέτο που δίνει ωραία γεύση αλλά και άρωμα!
  • Μην ξεχάσετε το φλουρί!
  • Διακοσμήστε με άχνη ή με γλάσο
Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή