Βασιλόπιτα κεικ με γιαούρτι, πορτοκάλι και φρούτα γλασέ χωρίς αυγά της παρέας

2014-12-06
vasilopita-xwris-auga
  • Σερβίρεις : 20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε μια τέλεια βασιλόπιτα κεικ με γιαούρτι, πορτοκάλι και φρούτα γλασέ χωρίς αυγά της παρέας πολύ εύκολα. Ενα κεικ χωρίς αυγά, με πλούσια γεύση γλασαρισμένων φρούτων και μυρωδιά πορτοκάλι που θα κάνει την Πρωτοχρονιά σας πιο γλυκιά. Δοκιμάστε την χωρίς δεύτερη σκέψη

Υλικά

  • 400 γρ. αλεύρι
  • 2 ½ κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 1/2 κουτ.γλ. αλάτι
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 260 κουτ.σ. βούτυρο
  • 120 μλ. λάδι
  • 60 μλ. χυμό πορτοκάλι
  • 260 γρ. γιαούρτι
  • 6 κουτ.σ. γάλα
  • 260 γρ. φρούτα γλασσέ ψιλοκομμένα

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς

Βήμα 2

Βουτυρώνουμε ελαφρά την φόρμα που θα μπεί η βασιλόπιτα

Βήμα 3

Ανακατεύουμε τα φρούτα με μια κουταλιά της σούπας αλεύρι απο αυτό που εχουμε υπολογίσει για την συνταγή χωρίζοντας τα κομματάκια μεταξύ τους

Βήμα 4

Σε ενα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το αλάτι, το μπεικιν, την σόδα και την ζάχαρη

Βήμα 5

Ρίχνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, όλα τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με το μιξερ

Βήμα 6

Αρχίζουμε σε χαμηλή ταχύτητα και αυξάνουμε σταδιακά για 5 λεπτά περίπου

Βήμα 7

Ρίχνουμε και τα κομματάκια φρούτων και ανακατεύουμε μεχρι να ανακατευτουν με την ζύμη

Βήμα 8

Βάζουμε την ζύμη στην φόρμα και την ισιώνουμε την επιφάνεια

Βήμα 9

Ψήνουμε για περίπου μια ώρα ή μεχρι η λάμα του μαχαιριού να βγαίνει στεγνή αφού το τρυπήσουμε

Βήμα 10

Ξεφορμάρουμε το κεικ μετά απο 15 λεπτά και το βάζουμε σε μια σχάρα να κρυώσει

Βήμα 11

Βάζουμε απο την κάτω μεριά ενα νόμισμα τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο

Βήμα 12

Γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη ή γλασαρισμένα πορτοκάλια

Βήμα 13

Η βασιλόπιτα κεικ με γιαούρτι, πορτοκάλι και φρούτα γλασέ χωρίς αυγά της παρέας είναι έτοιμη για να υποδεχτείτε το 2015

 

Tips

Φτιάξτε την καλύτερα απο την προηγούμενη μέρα για να δέσει καλύτερα και να είναι πιο ζουμερή

Αν δείτε να παίρνει πολύ χρωμα σχετικά σύντομα στο ψήσιμο, σκεπάστε το ταψί με ενα αλουμινόχαρτο

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή