Βασιλόπιτα κεικ με λάδι και πορτοκάλι σε απλά υλικά (της Βέφας)

2014-12-01
vasilopita-me-portokali-kai-ladi(1)
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:15 h
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια μυρωδάτη συνταγή για Βασιλόπιτα κεικ με λάδι και πορτοκάλι σε απλά υλικά. Μια σταθερή αξία στο χρόνο, το ευωδιαστό αυτό κεικ είναι οτι πρέπει για την πρωτοχρονίατικη συγκέντρωση. Πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη , θα κλείσει γλυκα τη βραδιά.

Υλικά

  • 4-5 πορτοκάλια
  • 3 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κουτ.γλ. Μπείκιν Πάουντερ
  • 1 κουτ.γλ. αλάτι
  • 5 αυγά
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 1 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • ζάχαρη άχνη γαι το πασπάλισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμανετε τον φούρνο στους 175

Βήμα 2

Πάρτε το ξύσμα από 3 πορτοκάλια και στη συνέχεια στύψτε όσα χρειάζεται μέχρι να πάρετε 1 1/2 ποτήρι χυμό

Βήμα 3

Χτυπήστε τα αυγά με το μίξερ γαι ένα λεπτό

Βήμα 4

Προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα για 3 λεπτά

Βήμα 5

Χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ προσθέστε το μισό αλεύρι, το λάδι, και το υπόλοιπο αλεύρι.

Βήμα 6

Προσθέστε και το χυμο και το ξύσμα των πορτοκαλιών και χτυπηστε γαι λίγα ακόμα λεπτά

Βήμα 7

Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψί, βάλτε το μίγμα στο φούρνο και ωήστε για 75 περίπου λεπτά

Βήμα 8

Αφού κρυώσει γυρίστε την ανάποδα και και τοποθετήστε το φλουρί τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο

Βήμα 9

Γυρίστε τη πάλι και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη

Βήμα 10

Η Βασιλόπιτα κεικ με λάδι και πορτοκάλι σε απλά υλικά της Βέφας είναι έτοιμη

 

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή