Βασιλόπιτα κεικ με ξηρούς καρπούς, φρούτα και ξερά σύκα (του Παρλιάρου)

2014-12-19
vasilopita-me-3irous-karpous
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε βασιλόπιτα κεικ με ξηρούς καρπούς, φρούτα και ξερά σύκα (του Παρλιάρου) και να υποδεχτείτε γλυκά τον νέο χρόνο. Η πλούσια γεύση των ξηρών καρπών και των φρούτων εμπλουτίζει την εικόνα του κεικ και κυρίως την γεύση του. Μην φοβηθείτε να κάνετε παραλλαγές με τα είδη που θα βάλετε και το αποτέλεσμα πάντα θα σας εκπλήσει θετικά. Μην ξεχάσετε το φλουρί!

Υλικά

  • Μισή κούπα βούτυρο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα φυστίκια αιγίνης και καρύδια ψιλοκομμένα
  • ½ κούπα σταφίδες
  • ½ κούπα αποξηραμένα σύκα ή βερύκοκα ψιλoκομμένα
  • ½ κούπα γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας σας
  • 70 γρ. αμύγδαλα
  • 4 κουτ.σ. κονιάκ
  • 2 βανίλιες

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούνο στους 150 C

Βήμα 2

Αφαίρούμε το σιρόπι απο το γλυκό του κουταλιού και το ψιλοκόβουμε

Βήμα 3

Χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη και τις βανίλιες με το μίξερ

Βήμα 4

Σε άλλο μπωλ χτυπάμε τα αυγά πολύ καλά και τα προσθέτουμε στο πρώτο μίγμα μαζί και το κονιάκ

Βήμα 5

Βάζουμε τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς σε ενα μπολ, ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να μην υπάρχουν κομμάτια κολλημένα μεταξύ τους

Βήμα 6

Ανακατεύουμε το μίγμα των αυγών με τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα

Βήμα 7

Βουτυρώνουμε ενα ταψί ρίχνουμε τα κομμένα αμύγδαλα και απο πάνω ρίχνουμε το μίγμα

Βήμα 8

Ψήνουμε για περίπου μια ώρα και αφού κρυώσει ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Βήμα 9

Η βασιλόπιτα κεικ με ξηρούς καρπούς, φρούτα και ξερά σύκα (του Παρλιάρου) είναι έτοιμη

 

Tips

Αντικαταστήστε τους ξηρούς καρπούς με άλλους της αρεσκείας σας

Τύπος Συνταγής: , Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή