Βασιλόπιτα κεικ με πορτοκάλι και καρύδια από την Αργυρώ (2014)

2014-12-08
βασιλόπιτα αργυρω 2014
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 55m
  • Έτοιμη σε : 1:15 h

Μια καταπληκτική συνταγή για να φτιάξετε μια μοναδική βασιλόπιτα. Η βασιλόπιτα κεικ με πορτοκάλι και καρύδια από την Αργυρώ (2014) όπως την είχε παρουσιάσει στην τηλεόραση είναι μια εκπληκτική συνταγή και πεντανόστιμη. Δεν απαιτεί πολύ κόπο στην κουζίνα και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 3 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 5 αυγά χωρισμένα
  • Μισό κουτ.γλ. σόδα
  • 120 γρ. γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κοφτό κουτ.γλ. κανέλα
  • Μισό κουτ.γλ. γαρίφαλο
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 120 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 80 γρ. κονιάκ
  • 200 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ

Βήμα 2

Χτυπάμε σε ένα μίξερ τα ασπράδια των αυγών με το αλάτι

Βήμα 3

Χτυπάμε σε ένα άλλο μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη

Βήμα 4

Χτυπάμε σε ένα άλλο μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη

Βήμα 5

Προσθέτουμε τους κρόκους και τη σόδα διαλυμένη στον χυμό

Βήμα 6

Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα και το κονιάκ

Βήμα 7

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα όπου έχουμε στρώσει και λαδόκολλα

Βήμα 8

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα όπου έχουμε στρώσει και λαδόκολλα

Βήμα 9

Σερβίρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με άχνη

Βήμα 10

Η βασιλόπιτα κεικ με πορτοκάλι και καρύδια από την Αργυρώ (2014) είναι έτοιμη

 

Tips

  • Χρησιμοποιήστε αμύγδαλα ή τρούφα σοκολάτας για να διακοσμήσετε τη βασιλόπιτα
Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή