Βασιλόπιτα κεικ ξεχωριστή με πορτοκάλι και γάλα (της Νταϊάν Κόχυλα)

2014-12-24
βασιλόπιτα νταιάν κόχυλα
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:15 h
  • Έτοιμη σε : 1:45 h

Μια πεντανόστιμη συνταγή για το πιο νόστιμο πρωτοχρονιάτικο γλυκό. Η βασιλόπιτα κεικ ξεχωριστή με πορτοκάλι και γάλα της ΝταΪάν Κόχυλα είναι πολύ εύκολη και πολύ γευστική. Το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους αφού περιέχει υλικά που αρέσουν σε όλους και συνδυάζονται άψογα μεταξύ τους σε ένα πολύ νόστιμο κέικ. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε! Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 5 αυγά
  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζ. γάλα
  • 3/4 φλιτζ. νιφάδες σοκολάτας
  • 1 φλιτζ. βούτυρο χωρίς αλάτι
  • Χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Μισό κουτ.γλ. χυμός από λεμόνι
  • 2 κουτ.σούπας κονιάκ
  • 1 φλιτζ. αμύγδαλα άσπρα
  • Μισό κουτ.γλ. μαστίχα κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη
  • Άχνη ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 και βουτυρώνουμε μια φόρμα και μια λαδόκολλα που βάζουμε στον πάτο

Βήμα 2

Σε ένα μπολ χτυπάμε σε μαρέγκα τα ασπράδια των αυγών

Βήμα 3

Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι ζάχαρη και το λεμόνι

Βήμα 4

Σε ένα μίξερ χτυπάμε την υπόλοιπη ζάχαρη με το βούτυρο για 5 λεπτά

Βήμα 5

Ρίχνουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε

Βήμα 6

Προσθέτουμε το κονιάκ, το γάλα και τον χυμό πορτοκάλι ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ

Βήμα 7

Ρίχνουμε το ξύσμα και τη μαστίχα και στη συνέχεια τα αμύγδαλα και τη σοκολάτα

Βήμα 8

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν

Βήμα 9

Ρίχνουμε στο μείγμα λίγο από το αλεύρι και λίγο από τη μαρέγκα εναλλάξ ανακατεύοντας με μια κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα

Βήμα 10

Βάζουμε το φλουρί

Βήμα 11

Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 70-75 λεπτά

Βήμα 12

Σερβίρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με άχνη

Βήμα 13

Η βασιλόπιτα κεικ ξεχωριστή με πορτοκάλι και γάλα της ΝταΪάν Κόχυλα είναι έτοιμη

 

Tips

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή