Βασιλόπιτα κεικ σιροπιαστό με γιαούρτι και γλάσο από σιρόπι λεμονιού

2014-11-18
vasilopita-me-siropi-lemoniou
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια απλή συνταγή για νόστιμη βασιλόπιτα κεικ σιροπιαστό με γιαούρτι και γλάσο από σιρόπι λεμονιού για μια πρωτότυπη και γλυκιά Πρωτοχρονιά. Ενα μυρωδάτο ζουμερό κέικ με γεύση λεμονιού και ελαιόλαδο αντί βουτύρου γίνεται η ιδανική και λιγότερο βαρετή κρυψώνα για το πολυπόθητο φλουρί. Δοκιμαστε την λοιπόν και διαμορφώστε το δικό σας έθιμο!

Υλικά

  • 3 αυγά
  • 220 γρ. ζάχαρη κάστερ
  • Χυμός απο δυο λεμόνια
  • 2 κουτ.γλ. ξύσμα λεμονιού
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 280 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 125 μλ. ελαιόλαδο
  • Για το σιρόπι
  • Φλούδα απο δυο λεμόνια σε λωρίδες
  • 110 γρ. ζάχαρη κάστερ
  • 80 μλ. χυμός λεμονιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ºC

Βήμα 2

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη με το μίξερ για 4 λεπτά μέχρι να γίνει κρεμώδες το μίγμα

Βήμα 3

Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα

Βήμα 4

Ρίχνουμε το αλεύρι, το γιαούρτι και το λάδι μέχρι να γίνει ενα λείο μίγμα

Βήμα 5

Βουτυρώνουμε μια φόρμα 20-23 εκατοστών, ρίχνουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου

Βήμα 6

Για το σιρόπι βράζουμε τις λωρίδες του λεμονιού για 1 λεπτό, στραγγίζουμε και στεγνώνουμε

Βήμα 7

Σε ενα κατσαρολάκι αναμιγνύουμε την ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές της σούπας νερό και ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να λιώσει η ζάχαρη

Βήμα 8

Βράζουμε ακόμα 3 λεπτά και ρίχνουμε μέσα τις λωρίδες του λεμονιού

Βήμα 9

Με ενα πιρούνι κάνουμε τρύπες στην επιφάνεια του κέικ και περιχύνουμε με το μισό σιρόπι

Βήμα 10

Μετά απο μισή ώρα ξεφορμάρουμε το κέικ και ρίχνουμε και το υπόλοιπο μισό

Βήμα 11

Η βασιλόπιτα κεικ σιροπιαστό με γιαούρτι και σιρόπι λεμονιού είναι έτοιμη

 

Tips

Χρησιμοποιήστε πορτοκάλι στις ίδιες ποσότητες για να την φτιάξετε με σιρόπι πορτοκαλιού

Αφαιρέστε το λευκό μέρος πίσω απο την φλούδα όσο περισσότερο γίνεται για να μην πικρίζει το γλυκό

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή