Βασιλόπιτα με βούτυρο κερκύρας

2015-12-28
basilopita-me-voyturo-kerkyras
  • Σερβίρεις : 15
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Καλημέρα αγαπημένες μου φίλες! Η αγαπημένη Πρωτοχρονιά σε όλους καταφθάνει για να χαρίσει χαμόγελα, αγάπη, οικογενειακές και φιλικές στιγμές αλλά και πολλά δώρα σε μικρούς και μεγάλους. Μαζί της η μερα αυτή φέρνει και το πολυπόθητο έθιμο της βασιλόπιτας και του φλουριού που έχουμε εμείς σήμερα, κάτι που καθιέρωσε και ξεκίνησε ο Μέγας Βασίλειος, τοποθετώντας στους άρτους κόσμητα για να τα επιστρέψει στους Χριστιανούς. Το έθιμο αυτό εμείς προτείνουμε να το τηρίσετε με μία βασίλόπιτα φτιαγμένη με βούτυρο κερκύρας. Ένα αγελαδινό βούτυρο γνωστό σε όλη την Ελλάδα. Μία συνταγή νόστιμη και τόσο εύκολη που μπορείται να μην στολίσετε με την κλασσική ζάχαρη άχνη από πάνω αλλα με αμυγδαλόψυχα και ότι χριστουγεννιάτικο στολίδι θέλετε.

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 1 κεσέ γιαούρτι
  • 2 κεσεδάκια ζάχαρη
  • 3 κεσεδάκια αλεύρι που φουσκώνει
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 2 κτ γλυκου baking powder
  • 125 γρμ Βούτυρο Κερκύρας
  • 125 γρμ Βιτάμ
  • Ξύσμα από δυο πορτοκάλια

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά κοσκινίζουμε το αλεύρι.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα μπωλ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα χτυπάμε πολύ καλά, προσθέτουμε, τα αυγά, το αλεύρι, το μπέικιν, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιών και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Βήμα 3

Παίρνουμε ένα ταψί, περιχύνουμε με το μίγμα μας, βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου.

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή