Βασιλόπιτα με γιαούρτι, πορτοκάλι και αμύγδαλα

2015-12-17
basilopita-me-giaourti-kai-portokali
  • Σερβίρεις : 15
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 0m

Καλά Χριστούγεννα αγαπημένες μου εύχομαι να είστε χαρούμενες και να περνάτε υπέροχα μέσα στις γιορτές. Πρωτοχρονιά πλησιάζει και το έθιμο που προέρχεται από τους χριστιανούς που έφτιαχνα πίτες και τις μοίραζαν πριν αλλάξει ο χρόνος καταφθάνει. Δεν είναι άλλη από την αγαπημένη βασιλόπιτα που εμείς κόβουμε κάποια δευτερόλεπτα αφού αλλάξει ο χρόνος. Σας προτείνουμε λοιπόν μία πεντανόστιμη συνταγή που βασίζεται στο γιούρτι και στο πορτοκάλι. Δύο βασικά συστατικά τα οποία εκτός από την υπέροχη γεύση τους που δίνουν στην πίτα μας έχουν το καθένα πολλές θρεπτικές ουσίες για τον οργανισμό μας. Το γιαούρτι συμβάλλει στη σωστή λειτουργεία του εντέρου, ενώ  το πορτοκάλι γεμίζει τον οργανισμό μας μ ε ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο και ιώδιο. Μία συνταγή με πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά και απίθανη γεύση που θα σας χαρίσει πολλά μπράβο την ημέρα αυτή. Καλές γιορτές με χαμόγελα. 

Υλικά

  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 βανίλιες
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού πορτοκάλι χυμό
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα και καρύδια τριμμένα
  • 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 500γρ φαρίνα
  • 250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ξύσμα πορτοκαλιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά στο μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, τα αυγά, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.

Βήμα 2

Στη συνέχεια μόλις το μίγμα είναι έτοιμο, ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, τις βανίλιες, το γιαούρτι, τη φαρίνα, τα αμύγδαλα, τα καρύδια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Βήμα 3

Τέλος παίρνουμε ένα ταψί, περιχύνουμε το μίγμα, βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 60 λεπτά περίπου.

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή