Βασιλόπιτα με ελαιόλαδο, εσπεριδοειδή και ζάχαρη άχνη με γεύση πορτοκάλι

2014-11-19
vailopita-me-elaiolado
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε βασιλόπιτα με ελαιόλαδο, εσπεριδοειδή και ζάχαρη άχνη με γεύση πορτοκάλι. Είναι ενα πολύ νόστιμο και πολύ απλό στην εφαρμογή του κέικ και το προτείνουμε ιδανικά για βασιλόπιτα στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μας. Με αγνό παρθένο ελαιόλαδο αντί για βούτυρο στην πιο μεσογειακή εκδοχή της και με τα εσπεριδοειδή να χαρίζουν ενα όμορφο, οικείο άρωμα.

Υλικά

  • 1 κούπα αλεύρι
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • Ξύσμα απο ενα λεμόνι και ενα πορτοκάλι
  • Χυμός απο ενα λεμόνι και ένα πορτοκάλι
  • ½ κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κουτ.γλ. αλάτι
  • Ζάχαρη άχνη για στολισμό

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ºC

Βήμα 2

Αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και το ξύσμα σε ενα μπωλ

Βήμα 3

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 3 λεπτά

Βήμα 4

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να χτυπάμε

Βήμα 5

Προσθέτουμε τον χυμό και χτυπάμε

Βήμα 6

Προσθέτουμε το μίγμα με το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο

Βήμα 7

Βάζουμε το μίγμα στην φόρμα

Βήμα 8

Ψήνουμε για 45-50 λεπτά

Βήμα 9

Ξεφορμάρουμε αφού κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Βήμα 10

Η βασιλόπιτα με ελαιόλαδο, εσπεριδοειδή και ζάχαρη άχνη με γεύση πορτοκάλι είναι έτοιμη

 

Tips

Μπορείτε να κοσκινίσετε το αλεύρι ή αν γίνουν σβόλοι να τους σπάσετε με το μίξερ

Χρησιμοποιήστε τα εσπεριδοειδή της επιλογής σας

Φτιάξτε την καλύτερα απο την προηγούμενη μέρα

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή