Βασιλόπιτα κεικ με ζαχαρόπαστα

2015-12-30
vasilopita-me-zaxaropasta
  • Σερβίρεις : 15
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:50 h

Καλημέρα αγαπημένες μου φίλες. Η πρωτοχρονιά πλησιάζει και όπως κάθε χρόνο έτσι και ΄φετος η κάθε νοικοκυρά ετοιμάζει το παραδοσιακό γλυκό της μέρας που δεν είναι άλλη από την αγαπημένη μας βασιλόπιτα. Ένα γλυκό που έχει παράδοση στους χρόνους και είναι έθιμο που τηρεί κάθε σπίτι, περιμένοντας όλοι ποιος θα είναι ο τυχερός του καινούριου χρόνου που θα κερδίσει το φλουρί. Φέτος μπορείτε να πρωτοτυπίσετε και να ξεφύγετε από τις παραδοσιακές βασιλόπιτες που στολίζουμε με άχνη ζάχαρη και να τη στολίσετε με ζαχαρόπαστα. Η ζαχαρόπαστα είναι μία ζύμη ζάχαρης που παρασκευάζεται από ζάχαρη και γλυκόζη και υπάρχει σε λευκό αλλά βγαίνει και σε άλλoυς χρωματισμούς. Εμείς σήμερα προτείνουμε τη λευκή ζαχαρόπαστα που θα φτιάξουμε μόνοι μας, δίνοντας μία χιονισμένη νότα στην πίτα μας. Σίγουρα θα εντυπωσιάσετε και με την εμφάνισή της αλλά και με τη γεύση της. Φτιάξτε την οπωσδήποτε. Καλές γιορτές φίλες μου.

Υλικά

  • 3 αυγά
  • 3 βανίλιες
  • 1 κ.σ. baking powder
  • 250 ml γάλα
  • 420 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 350 γρ. βούτυρο
  • Για τη ζαχαρόπαστα:
  • 1 k.g. Ζάχαρη άχνη
  • 3 βανίλιες σε σκόνη
  • 1 κ.σ. Βρώσιμη γλυκερίνη
  • 20γρ. Ζελέ σε σκόνη
  • 200γρ. Σιρόπι γλυκόζης
  • 1/2 φλ. Νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα αυγά, τις βανίλιες και τα χτυπάμε.

Βήμα 2

Στη συνέχεια στο μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε σιγά σιγά το μίγμα με τις βανίλιες, ανακατεύουμε , ρίχνουμε το γάλα, συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Βήμα 3

Παίρνουμε ένα ταψί, το βουτυρώνουμε, περιχύνουμε με το μίγμα, βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και ψήνουμε για 40-50 λεπτά.

Βήμα 4

Ζαχαρόπαστα: Σε ένα κατσαρόλακι ρίχνουμε το νερό, τη ζελατίνη και περιμένουμε να φουσκώσει.

Βήμα 5

Μόλις φουσκώσει, ρίχνουμε στο κατασρολάκι το σιρόπι γλυκόζης, ζεσταίνουμε το μίγμα σε μπεν μαρί, ανακάτευουμε μέχρι να διαλυθεί το μίγμα, ρίχνουμε τη γλυκερίνη και 1/2 κ.γ άρωμα βανίλιας.

Βήμα 6

Στη συνέχεια αδειάζουμε τη μισή ζάχαρη, κάνουμε μία λακόυβα στη μέση, ρίχνουμε το μίγμα από το κατσαρολάκι στη λακούβα που ανοίξαμε, ανακατεύουμε σταδιακά παίρνοντας τη ζάχαρη περιμετρικά, αδειάζουμε τη ζάχαρη άχνη σε μία επιφάνεια, αδειάζουμε το μίγμα και ξεκινάμε το ζύμωμα προσθέτωντας σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη.

Βήμα 7

Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ελαστική η ζαχαρόπαστα και να ξεκολλάει από τα χέρια.

Βήμα 8

Μόλις είναι έτοιμη βάζουμε σε ένα πάγκο λίγη ζάχαρη ή λάδι και ξεκινάμε να την ανοίγουμε με τον πλάστη.

Βήμα 9

Τέλος μόλις ανοίξουμε τη ζαχαρόπαστα τη βάζουμε πάνω από τη βασιλοπιτα που έχουμε ψήσει, την απλώνουμε και τη στολίζουμε με διάφορα χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή