Βασιλόπιτα με στέβια για διαβητικούς

2015-12-27
vasilopita-me-stevia
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 45m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Καλημέρα σας αγαπημένες μου φίλες. Ελπίζω οι εορταστικές μέρες να σας έχουν ανταμείψει, να περνάτε όμορφα, με την οικογένειά σας ή με φίλους, να έχετε βρεί την χαμένη σας διάθεση και αυτοπεποίθηση, τα χαμόγελα να επανήλθαν στο προσωπάκι σας. Όλη αυτή η ιδιαίτερα όμορφη ατμόσφαιρα, μπορεί μονάχα να συμπληρωθεί με γευστικά πιάτα και λαχταριστά γλυκά. Σήμερα και γω με βάση το σκεπτικό αυτό, πλησιάζοντας και η μέρα της πρωτοχρονιάς θέλω να σας προτείνω, το παραδοσιακό γλυκό της μέρας, που περιμένουν μικρόι και μεγάλη πως και πως για δουν που θα πέσει φέτος το φλουρί. Λόγω όμως προβλημάτων υγείας ή ατόμων που προσέχουν απλά τη διατροφή τους και δεν θέλουν να ξεφύγουν από το προγραμμά τους ούτε τις γιορτινές μέρες, μένουν απλά στο να θαυμάσουν τη βασιλόπιτα και να μην μπορούν να την απολαύσουν όπως αρμόζει η μέρα και το έθιμο. Γιαυτό το λόγο εμείς σήμερα σας προστείνουμε να φτιάξετε βασιλόπιτα με στέβια για να μην αφήσετε κανέναν παραπονεμένο. Το φυσικό γλυκαντικό αυτό είναι ένα φυτό το οποίο ευδοκιμεί στη Βραζιλία και στην Παραγουάη, μηδενικό σε θερμίδες και η γλυκητήτα του ξεπερνάει ακόμη και 200 φορές την κανονική ζάχαρη. Πιστέψτε με αξίξει να τη φτιάξετε τη βασιλόπιτα αυτή χωρίς να στερήθειται τίποτα από γεύση. Καλές γιορτές.

Υλικά

  • 8 αυγά
  • 1.300 γρ. αλεύρι
  • 700 γρ. γάλα κατσικίσιο
  • 250 γρ. βούτυρο κατσικίσιο
  • 40 γραμμάρια μαγιά της μπύρας
  • 250 γραμμάρια στέβια
  • ξύσμα λεμονιού, μανταρινιού και πορτοκαλιού μισό φλιτζάνι του τσαγιού
  • φρέσκια βανίλια

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά Διαλύουμε τη μαγιά σε ένα βαθύ σκεύος χρησιμοποιώντας τη μισή ποσότητα γάλακτος, που πρέπει να είναι χλιαρό – ούτε κρύο αλλά ούτε καυτό – μαζί με δυο πρέζες αλάτι. Μόλις διαλυθεί, προσθέτουμε τόσο αλεύρι όσο να γίνει ρευστό το μείγμα μας. Σκεπάζουμε το σκεύος και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει η ζύμη. Παίρνουμε μια άλλη λεκάνη και ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι στο οποίο σπάζουμε τα αυγά και το βούτυρο (λιωμένο και χλιαρό), το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη, τη ζύμη μαγιάς και τα μυρωδικά μας.

Βήμα 2

Στη συνέχεια αρχίζουμε να ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να δημιουργήσουμε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

Βήμα 3

Μόλις η ζύμη ετοιματεί παίρνουμε ένα ταψί, το βουτυρώνουμε, πασπαλίζουμε με αλεύρι, τοποθετούμε τη ζύμη στο ταψί, τη σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει.

Βήμα 4

Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε 1 αυγό με αμύγδαλα και μόλις η πίτα μας φουσκώσει την περιχύνουμε με το μίγμα αυτό.

Βήμα 5

Τέλος τοποθετούμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς ψήνουμε για 45 λεπτά και λίγα λεπτά πριν γίνει αναεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινήσει από πάνω.

Βήμα 6

Η βασιλόπιτα μας είναι έτοιμη αλλά σας θυμίζω για ασφαλή απόλαυση και ειδικά αν είστε διαβητικός, να πάρετε την γνώμη του γιατρού σας πριν την καταναλώσετε.

 

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή