Βασιλόπιτα τούρτα αφράτη και εντυπωσιακή με καρύδια και βούτυρο ήπειρος

2014-11-23
vasilopita-tourta
  • Σερβίρεις : 10-12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια πρωτότυπη συνταγή για να φτιάξετε βασιλόπιτα τούρτα αφράτη και εντυπωσιακή με καρύδια και βούτυρο ήπειρος. Γιατί να μην δώσετε στην παράδοση την δικιά σας πινελιά φτιάχνοντας αυτή την πολύ νόστιμη τούρτα-κέικ με άρωμα καφέ και πλούσια γεύση μασκαρπόνε. Πολύ εύκολη συνταγή αλλά το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε και μην ξεχάσετε το φλουρί!

Υλικά

  • 250 γρ. μαλακό βούτυρο
  • 100 μλ. έτοιμο γαλλικό καφέ
  • 280 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. ζάχαρη κάστερ
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 85 γρ. καρύδια τριμμένα
  • Για την γέμιση
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 150 μλ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ºC

Βήμα 2

Κρατάμε μια κουταλιά της σούπας καφέ για την γέμιση

Βήμα 3

Σε ενα μεγάλο μπωλ χτυπάμε το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τα αυγά, την βανίλια και την μισή ποσότητα καφέ μέχρι να ομογενοποιηθούν

Βήμα 4

Προσθέτουμε τα καρύδια και χωρίζουμε σε δυο ταψιά βουτυρωμένα των 20 εκατοστών

Βήμα 5

Ρίχνουμε τα χονδροκομμένα καρύδια σε ενα απο τα δύο ταψιά στην επιφάνεια

Βήμα 6

Σε ενα μπωλ χτυπάμε την ζάχαρη άχνη, την κρέμα και το μασκαρπόνε και τους προσθέτουμε τις 2 κουταλιές καφέ

Βήμα 7

Απλώνουμε πάνω στο κέικ με τον καφέ και βάζουμε το κέικ με τα καρύδια στην κορυφή

Βήμα 8

Η βασιλόπιτα τούρτα αφράτη και εντυπωσιακή με καρύδια και βούτυρο ήπειρος είναι έτοιμη

 

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή