Βασιλόπιτα Χριστουγεννιάτικη κεικ με μαρέγκα και κρεμόριο

2014-11-22
vasilopita-me-marega
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:15 h

Μια νόστιμη συνταγή για να φτιάξουμε μια ωραία ελαφριά βασιλόπιτα Χριστουγεννιάτικη κεικ με μαρέγκα και κρεμόριο, χρησιμοποιώντας την τεχνική για τα angel cakes. Κέικ δηλαδή που στην ζύμη τους βάζουμε μαρέγκα και αποκτούν ελαφριά και σπογγώδη μορφή. Ακολουθήστε την συνταγή, βάλτε το φλουρί και απολαύστε την αλλαγή του χρόνου με τους αγαπημένους σας.

Υλικά

  • 130 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 12 ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. κρεμόριο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ºC

Βήμα 2

Ανακατεύουμε το αλεύρι κοσκινισμένο , το αλάτι και τα 100 γρ. ζάχαρη

Βήμα 3

Ανακατεύουμε το αλεύρι κοσκινισμένο , το αλάτι και τα 100 γρ. ζάχαρη

Βήμα 4

Οταν αρχίζουν να σχηματίζονται κορυφές στην μαρέγκα, προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη (200 γρ.)

Βήμα 5

Προσέχοντας να μην την παραχτυπήσουμε, όταν γίνει λεία και ελαφριά ρίχνουμε την βανίλια

Βήμα 6

Ρίχνουμε σιγά σιγά στην μαρέγκα το μίγμα με το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά

Βήμα 7

Αλείφουμε με λάδι ενα ταψί στρογγυλό 23 εκατοστών

Βήμα 8

Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου

Βήμα 9

Οταν κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή όποια επικάλυψη θέλουμε

Βήμα 10

Η βασιλόπιτα Χριστουγεννιάτικη κεικ με μαρέγκα και κρεμόριο είναι έτοιμη.

 

Τύπος Συνταγής: , Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή