Βιεννέζικο στρούντελ μήλου εύκολο γλυκό με σπιτικό φύλλο κρούστας

2015-06-15
Βιεννέζικο στρούντελ
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:30 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 2:10 h

Παρακάτω θα σου παρουσιάσω την αυθεντική συνταγή για Βιεννέζικο στρούντελμήλου εύκολο γλυκό με σπιτικό φύλλο κρούστας, το αγαπημένο γλυκό των Αυστριακών και μια από τις αγαπημένες μου προτάσεις για στρούντελ καθώς εκτός από την πρωτότυπη είναι συγκλονιστικά νόστιμη. Το στρούντελ, μπορεί κανείς να το βρει σε διάφορες παραλλαγές όπως γλυκό, αλμυρό ή με τυρί. Εγώ σας δείχνω τον βασιλιά των στρούντελ δηλαδή αυτό με το μήλο, το οποίο παρασκευάζεται είτε με σφολιάτα είτε με ζύμη για στρούντελ. Μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου συνοδεία του εκπληκτικού γλυκού και γιατί όχι να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου στο χώρο που θα βρεις στη σελίδα κάτω κάτω. 

Υλικά

  • Για το φύλλο:
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αυγό
  • 100 γραμ. νερό χλιαρό
  • 15 γραμ. ελαιόλαδο
  • 240 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Για τη γέμιση:
  • 1 κιλό μήλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • χυμός λεμονιού
  • 1 κουταλάκια γλυκού κανέλα
  • 50 γραμ. βούτυρο
  • 80 γραμ. φρυγανιά τριμμένη
  • 120 γραμ. ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι ρούμι
  • άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)
  • 130 γραμ. σταφίδες

Διαδικασία

Βήμα 1

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης και αναμειγνύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μία μαλακή εύπλαστη ζύμη την οποία αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να διπλασιάσει τον όγκο της για περίπου 1 ώρα.

Βήμα 2

Κόβουμε τα μήλα μας σε φέτες και τα αφήνουμε σε ένα μπόλ με χυμό λεμονιού να τα σκεπάζει προκειμένου να μη μαυρίσουν.

Βήμα 3

Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε ελαφρώς τη φρυγανιά με το βούτυρο.

Βήμα 4

Σε ένα μεγάλο μπόλ ρίχνουμε τα μήλα μαζί με το μείγμα της φρυγανιάς, τη ζάχαρη και τις σταφίδες.

Βήμα 5

Αφού η ζύμη μας έχει φουσκώσει την ανοίγουμε σε πολύ λεπτό φύλλο και τοποθετούμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του.

Βήμα 6

Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό και το μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Βήμα 7

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 περίπου λεπτά στους 190 βαθμούς.

Βήμα 8

Αφού βγει από το φούρνο αλείφουμε προαιρετικά με βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή