Βοδινό κοκκινιστό με μακαρόνια στην κατσαρόλα

2015-10-18
vodino-kokkinisto-me-makaronia
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:000 h
  • Έτοιμη σε : 2:40 h

Καλησπέρα φίλες μου. Σήμερα θα καταπιαστούμε με ένα φαγητό που ανασύρει μόνο όμορφες οικογενειακές στιγμές. Το κοκκινιστό βοδινό είναι ένα πιάτο της Ελληνικής κουζίνας που μας παραπέμπει σε οικογενειακά τραπέζια κυρίως την Κυριακή που έχει χρόνο να μαζευτεί η οικογενεία απομακρυσμένη από τις καθημερινές υποχρεώσεις. Οι παραλλαγές του πολλές, μπορεί να συνοδευτεί με πατάτες τηγανιτές, ρύζι, κριθαράκι, πουρέ και όποια άλλη γαρνιτούρα της αρεσκείας. Ένα πίατο χωρίς περιορισμούς. Οι συνταγές με το μοσχαράκι μπορούμε να πούμε ότι κρατάνε τις οικογενειακές παραδόσεις αναλλοίωτες στο χρόνο. Γεύση σταθερά ανεπανάληπτη, εύκολο, εμβληματικό και σε όλους αγαπημένο, θα θέλετε να το φτιάχνετε κάθε μέρα. Καλή απόλαυση!

Υλικά

  • 1,2 κιλά μοσχάρι από σπάλα
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
  • 3-4 σκελίδες σκόρδου
  • 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 μικρό ξύλο κανέλας
  • 6 - 7 μπαχάρια
  • 1 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας μας
  • 1 γεμάτο κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας, διαλυμένος σε 1 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 150 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • ελάχιστη ζάχαρη
  • τριμμένο κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα
  • φύλλα από φρέσκο βασιλικός

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά καθαρίζουμε, πλένουμε και σκουπίζουμε πολύ καλά το κρέας. Κόβουμε τις σκελίδες σκόρδου.

Βήμα 2

Στη συνέχεια αφήνουμε μία κατσαρόλα στη φωτιά χωρίς να ρίξουμε τίποτα μέσα και μόλις κάψει καλά ρίχνουμε το λάδι, το κρέας και το αφήνουμε να ροδίσει πολύ καλά και από τις δύο πλευρές. Μόλις είναι έτοιμο το κρέας το βγάζουμε, ρίχνουμε τακρεμμύδια, τις δάφνες, τα μπαχάρια, την κανέλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε το σκόρδο το αφήνουμε για 1 λεπτό, σβήνουμε με κρασί, δυναμώνουμε τη φωτιά, το αφήνουμε για 2 λετπά περίπου μέχρι να εξατμιστεί και βάζουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο.

Βήμα 3

Μόλις το μίγμα κοχλάσει ρίχνουμε τα κομμάτια κρέατος, ζεστό νερό να καλυφθεί το κρέας και μόλις κοχλάσει έντονα χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 4

Μόλις είναι έτοιμο το κρέας κατεβάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, σε μία άλλη βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε λίγες κουταλιές από τη σάλτσα.

Βήμα 5

Τέλος τα ανακατεύουμε, τα μοιράζουμε στα πιάτα με το κρέας και πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή