Βολβοί τουρσί

2014-04-25
Βολβοί τουρσί
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια νοστιμότατη, διαφορετική και παραδοσιακή συνταγή για να μαγειρέψεις βολβοί τουρσί σου περιγράφω παρακάτω όπως τους έφτιαχνε η γιαγιά μου. Δοκίμασε τους και στείλε μου τις εντυπώσεις και τις παρατηρήσεις σου.

Υλικά

  • 1 κιλό ασκορδουλάκοι βολβοί
  • σκόρδο (αρκετό)
  • άνηθο
  • ξύδι - αλάτι
  • λάδι (αγουρέλαιο)

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τους ασκορδουλάκους βολβούς, όπως τα κρεμμύδια (χαράζοντάς τους από την πλευρά της ρίζας), τους βάζουμε σε λεκάνη με νερό και τους πλένουμε.

Βήμα 2

Τους βράζουμε σε αρκετό νερό και τους αποχύνουμε δύο φορές. Στο τρίτο νερό, που θα βράοσυν αρκετά, τους σουρώνουμε και τους αλατίζουμε σε μία λεκάνη.

Βήμα 3

Λιώνουμε το σκόρδο με το ξύδι ή το κόβουμε σε φετάκια λεπτά, περιχύνουμε τους ασκορδουλάκους και τους φυλάμε σε βάζα ή σε πήλινα δοχεία για πολύ καιρό.

Βήμα 4

Οι βολβοί τουρσί είναι έτοιμοι και τους χρησιμοποιούμε, όποτε θέλουμε ορεκτική σαλάτα και τους σερβίρουμε στο ατομικό πιάτο με άνηθο ψιλοκομμένο, ακόμα λίγο ξύδι και με αγουρέλαιο, σε οποιδήποτε φαγητό.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή