Βραστό μοσχάρι αυγολέμονο με πατάτες και καρότα

2014-05-19
Βραστό μοσχάρι αυγολέμονο με πατάτες και καρότα
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια εξαιρετική και πάρα πολύ γευστική συνταγή, σπεσιαλιτέ από τον Βόλο για να δοκιμάσεις το βραστό μοσχάρι αυγολέμονο και να προσθέσεις πατάτες και καρότα, θα βρεις παρακάτω. Την συνταγή μας την έφτιαχνε η γιαγιά μου και σου προτείνω να την δοκιμάσεις να την φτιάξεις και να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου.

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι ψαχνό
  • 200 γραμ. καρότα
  • 2 κιλά πατάτες
  • 3 κρεμμύδια
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια ζουμερά
  • αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια, το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει.

Βήμα 2

Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα, το αχνίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε νερό.

Βήμα 3

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα, τα κρεμμύδια και τα καρότα σε μέτρια κομμάτια.

Βήμα 4

Τα πλένουμε καλά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας.

Βήμα 5

Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει ώσπου να μείνει με λίγο ζουμάκι.

Βήμα 6

Χτυπάμε τα αυγά σε πιάτο, ρίχνουμε το λεμόνι, παίρνουμε λίγο - λίγο ζουμί από την κατσαρόλα χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα και περιχύνουμε το φαγητό, κουνώντας το να πάει παντού.

Βήμα 7

Το βραστό μοσχάρι αυγολέμονο είναι έτοιμο για να το σερβίρουμε.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή