Γέμιση γαλοπούλας κλασική με συκωτάκια και κάστανα

2014-12-07
gemisi-galopoulas-me-damasika-kai-kastana
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 55m

Μια πολύ νόστιμη και εορταστική συνταγή για να φτιάξετε γέμιση γαλοπούλας κλασική με συκωτάκια και κάστανα, να συνοδεύσετε και να αναδείξετε το κρέας της γαλοπούλας. Η γέμιση της γαλοπούλας επειδή συνήθως χρειάζεται πολύ λιγότερη ώρα να ψηθεί απο ότι το κρέας συνηθίζεται να φτιάχνεται ξεχωριστά και να συνοδεύει το κρεάς στο τραπέζι. Απολαύστε την!

Υλικά

  • 500 γρ. κάστανα βρασμένα
  • 1 κεφάλι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 25 μλ. ελαιόλαδο
  • 12 δαμάσκηνα αποξηραμένα, σε κομμάτια
  • 1 κουτ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1 συκώτι γαλοπούλας ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. θρύμματα ψωμιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Σπάμε τα κάστανα με ενα πιρούνι. Τα θέλουμε σε μεγάλα κομμάτια

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν

Βήμα 3

Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, τα κάστανα και τον μαιντανό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά

Βήμα 4

Οταν το μίγμα κρυώσει λίγο προσθέτουμε το ψωμί, το συκώτι και το αυγό και ανακατεύουμε καλά

Βήμα 5

Ψήνουμε τους 180C για 30 – 35 λεπτά

Βήμα 6

Η γέμιση γαλοπούλας κλασική με συκωτάκια και κάστανα (του Λουκάκου) είναι έτοιμη

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή