Γέμιση γαλοπούλας με λαχανικά διαίτης χωρίς κρέας ή κιμά

2014-12-17
gemisi-galopoula-me-laxanika
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια καλή συνταγή για γέμιση γαλοπούλας με λαχανικά διαίτης χωρίς κρέας ή κιμά. Η νόστιμη ψητή γαλοπούλα πάει πολύ με τα καρότα, αλλά ακόμα περισσότερο με το σέλερι. Μια συνταγή που θα σας αρέσει πολύ.

Υλικά

  • 3 κουτ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κλωνάρια σέλερι σε ροδέλες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο
  • 180γρ. ψωμί ολικής άλεσης κομμένο σε κύβους
  • 1 κουτ.σ. τριμμένο ξερό φασκόμηλο
  • 1 κουτ.σ. ματζουράνα
  • 160 μλ. ζωμός κοτόπουλο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι

Βήμα 3

Προσθέτουμε και σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία το σέλερι, τα κρεμμύδια και τα καρότα για περίπου 8 λεπτά η μέχρι να μαλακώσουν

Βήμα 4

Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε ένα λεπτό ακόμα

Βήμα 5

Βάζουμε τους κύβους του ψωμιού σε ένα ταψάκι και ρίχουμε μέσα τα μυρωδικά , να πάνε παντού

Βήμα 6

Προσθέτουμε στο ταψί τα σωταρισμένα λαχανικά και περιχύνουμε με το ζωμό

Βήμα 7

Ανακατεύουμε ελαφρά ώστε να αναμιχθούν καλά τα υλικά

Βήμα 8

Ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά

Βήμα 9

Η ωραία μας γέμιση γαλοπούλας με λαχανικά διαίτης χωρίς κρέας ή κιμά είναι έτοιμη!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή