Γέμιση γαλοπούλας με συκωτάκια και ρύζι

2014-12-08
gemisi-galopoylas-me-sukwtakia-kai-ruzi
  • Σερβίρεις : 10-12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε την καλύτερη γέμιση γαλοπούλας με συκωτάκια και ρύζι και να ενθουσιάσετε τους καλεσμένους σας στο ρεβεγιον. Είναι μια αρκετά κλασική γέμιση με το άγριο ρύζι να της δίνει πόντους πρωτοτυπία. Μπορείτε πάντα να προσθέσετε και άλλα υλικά για πιο πλούσια γεύση. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε.

Υλικά

  • 450 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
  • 1 συκώτι γαλοπούλας
  • 2 μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • ¼ κούπας λευκό κρασί
  • 3 κούπες ρύζι νυχάκι βρασμένο
  • 1 κούπα άγριο ρύζι βρασμένο
  • ½ κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C

Βήμα 2

Ψιλοκόβουμε τα συκωτάκια αφού αφαιρέσουμε σκληρά σημεία και χόνδρους και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 3

Σε ενα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και αφού μαλακώσει ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα καρύδια

Βήμα 4

Σε ενα άλλο τηγάνι τσιγαρίζουμε τα συκωτάκια με το δενδρολίβανο μέχρι να πάρουν χρώμα

Βήμα 5

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρύδια και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά

Βήμα 6

Προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά

Βήμα 7

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε

Βήμα 8

Ρίχνουμε το αυγό και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην γίνει σαν ομελέτα

Βήμα 9

Βγάζουμε την γέμιση απο την φωτιά και γεμίζουμε την γαλοπούλα όπου ψήνουμε την ώρα που χρειάζεται

Βήμα 10

Η γέμιση γαλοπούλας με συκωτάκια και ρύζι είναι έτοιμη

 

Tips

Προσθέστε κουκουνάρι και σταφίδες για πιο πλούσια γεύση

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή